Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things: do and don’ts

Leer van de IoT-pioniers

Machine to Machine (M2M) en controle netwerken maken al jaren onderdeel uit van ons dagelijks leven, denk hierbij maar even aan Bluetooth, stadverlichting en verkeerslichten. Pas de laatste jaren hebben deze toepassingen zich ontwikkeld tot wat we nu kennen als Internet of Things. We weten dat de mogelijkheden eindeloos zijn, maar niet iedereen kent de succesverhalen en mogelijkheden. Deze whitepaper brengt hier verandering in! Hewlett Packard Enterprise ging op onderzoek uit bij 80 IT-professionals en verzamelde hun IoT-hoogte- en dieptepunten.  

Wat leren we van anderen?

Wil je starten met IoT? Neem dan zeker de 6 lessons learned mee die duidelijk werden in dit onderzoek. De details lees je in het onderzoek, 3 lessen kan je hier alvast lezen:

  1. Maak change management een prominent onderdeel van je IoT-planning: Wil je een IoT-project succesvol implementeren? Zorg dan voor betrokkenheid bij medewerkers en partners. IoT-projecten hebben vaak een grote impact op werkzaamheden en processen, dus informeer en betrek ze bij het project om tot succes te komen.
  2. Breng zakelijke behoeftes en technologie op één lijn door je plannen te delen: De kracht van IoT is het verzamelen en delen van informatie uit verschillende bronnen met de hele organisatie. Start dus met het opzetten van een infrastructuur die een beveiligde opslag en data-uitwisseling mogelijk maakt.
  3. Start klein en zorgvuldig: IoT introduceert nieuwe concepten, nieuwe technologie en nieuwe bedrijfsmodellen. Beoordeel daarom je implementatiemogelijkheden en start met kleine projecten waar quick wins te behalen vallen.

Ga ook aan de slag

De respondenten vertellen uiteraard niet alleen wat er fout ging, ze delen ook hun successen en vertellen wat een organisatie te winnen heeft door aan de slag te gaan met IoT. Zo kon men betere datagedreven beslissingen nemen en werden nieuwe klantdiensten ontwikkeld, met een beter bedrijfsresultaat als gevolg! Benieuwd naar de details? Download dan snel deze whitepaper en leer van deze IoT-pioniers.

 

Download de whitepaper
Download