Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things: de laatste stap zetten

Neem de laatste IoT-hindernissen weg

Omdat sensoren goedkoper worden, steeds meer apparaten en objecten aangesloten worden op internet is de kans groot dat Internet of Things (IoT) een belangrijke rol gaat spelen. Hoewel de toepassingen van deze technologie eindeloos lijken, kan nog niet iedereen ervan profiteren. Wat zijn de 4 barrières bij de implementatie van IoT? Dat en meer leest u in de whitepaper.

Waarde uit data halen is een struikelblok

De meeste bedrijven richten zich momenteel op slimme apps zo snel mogelijk online te krijgen. Vaak wordt over het hoofd gezien hoe deze toepassingen data verzamelen en verwerken. Hierdoor hebben IoT-toepassingen het ‘last-mile’-probleem. De applicatie verzamelt wel data, maar de gegevens blijven opgesloten of niemand kan waarde uit de data halen.

4 obstakels bij IoT

Het is zaak om IoT-data van draagbare apparaten, slimme huishoudapparatuur te begrijpen. Om dat te kunnen, zullen de eerste 4 barrières genomen moeten worden om waarde uit data te halen. De whitepaper Solving the internet of things’ Last-Mile problem behandelt de onderstaande uitdagingen:

 1. Snel van start
  Data zit vaak ‘opgesloten’ Excel-lijsten of in BI-applicaties. Als u deze data weet te ontsluiten en combineren, zorgt dat voor in potentie waardevolle inzichten.
   
 2. Diepte-interview met data
  Als de data eenmaal toegankelijk is, zou u vragen willen stellen aan de gegevens. Hoe dat in zijn werk gaat, leest u in whitepaper.
   
 3. Brede analyses door datacombinaties
  Een databron geeft vaak al interessante inzichten. Als datasets uit verschillende bronnen aan elkaar gekoppeld worden, zijn opzienbarende inzichten mogelijk.
   
 4. Data delen voor een grotere impact
  Hoe meer data het wordt, hoe groter de kans wordt op waarde uit data. Het roept nieuwe vragen op die organisaties verder brengen.

Sluit ook aan op IoT

Wilt u ook aansluiten bij organisaties die waarde halen uit IoT? Dat kan door de ontbrekende 4 stappen te zetten. Waarschijnlijk verzamelt u al grote hoeveelheden data, u hoeft ze alleen nog goed in te zetten. Als u de whitepaper leest, weet u hoe u dat kunt doen.