Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things data écht benutten

Zo profiteert u van Internet of Things data

Hoe zorgt u dat uw bedrijf wél de vruchten plukt van Internet Of Things data? IoT gaat ons leven radicaal veranderen. Dat hoor je vaak, maar dat is nog niet helemaal het geval. Dat komt omdat de laatste, losse eindjes van deze techniek nog niet goed aan elkaar geknoopt zijn. Hoe zet u de laatste stap en zorgt u dat u wel profiteert van IoT?

Data snel ontsluiten en inzichtelijk maken

Hoewel alles en iedereen tegenwoordig met sensoren is uitgerust, is de data die daarmee wordt gegenereerd vaak niet goed toegankelijk. Dat komt omdat ze veelal zijn opgesloten in talloze Excel-lijsten of in ingewikkelde BI-platforms. Het is dus zaak om op een handige manier data te kunnen ontsluiten en snel inzichtelijk te maken.

De dialoog met data kunnen aangaan

Is de data eenmaal beschikbaar en ontsloten, dan is het van belang om de dialoog met de data aan te kunnen gaan. Het is frustrerend om een vraag te stellen en de vraag die daaruit volgt niet te kunnen stellen aan het systeem. De applicatie moet dus flexibel zijn en kunnen evolueren om steeds nieuwe vragen kunnen beantwoorden.

De juiste data aan elkaar koppelen

Nutsbedrijven kunnen bijvoorbeeld het smart grid inzichtelijk maken. Stelt u zich voor dat alle punten van het elektriciteitsnet verbonden zijn met het internet. Hiermee kunnen storingen worden gemonitord en uitval voorkomen. Wat als het bedrijf prestaties en betrouwbaarheidsgegevens wil vergelijken met gegevens van aanbod en piekbelasting voor capaciteitsplanning? Dat kan de deur openzetten naar de overstap op duurzame steden die gebruik maken van een energiemix van groene en conventionele energiebronnen.

Data en inzichten delen voor grotere impact

Het is ook van groot belang dit soort data en de inzichten daaruit gemakkelijk gedeeld kunnen worden. Als dit gebeurt wordt data namelijk nog waardevoller. Hierdoor zullen meer collega’s in de organisatie actief meebeslissen op basis van data en profiteert het bedrijf echt van data uit IoT.

Wilt u meer weten over hoe uw bedrijf in vier stappen profiteert van Internet Of Things (IoT) data? Download dan nu de whitepaper.