Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things: casestudy iOTA

IoT-data veilig naar de cloud

De zakelijke klanten van ICT Group wilden graag iets doen met het Internet of Things (IoT), maar ze wisten niet precies hoe ze het beste van dit fenomeen konden profiteren. In deze casestudy leest u hoe ICT Group een oplossing bedacht die aan alle eisen voldeed: de Internet of Things Analytics-solution (iOTA).

iOTA

Het doel was een product te ontwikkelen dat klanten in staat stelt legacy-systemen te verbinden en om data naadloos en veilig van apparaten naar de cloud te exporteren. Bovendien moest de oplossing schaalbaar, interoperabel en flexibel zijn. Het resultaat: de Internet of Things Analytics-oplossing (iOTA).

Intel IoT Gateway

Een belangrijk onderdeel van iOTA is de Intel IoT Gateway. Die verzamelt, filtert en normaliseert sensordata uit het netwerk om deze te analyseren in de cloud en deze van daaruit te distribueren. De beveiliging van de gateway wordt geoptimaliseerd door Embedded Control van McAfee.

Wat is er mogelijk met iOTA?

iOTA helpt bedrijven op de volgende gebieden:

  • Onderhoud van machines voorspellen
  • Storingen monitoren van machines
  • Marketing

Internet of Things casestudy

Deze 3 manieren om iOTA te gebruiken, worden in deze casestudy verder uitgewerkt. Ook wordt uitgebreid beschreven hoe dit product tot stand kwam. Wie meer wil weten over cutting edge technologie op het gebied van IoT in het algemeen en de werkwijze van ICT Group in het bijzonder, vindt veel informatie in deze download.
 

 

Download de whitepaper
Download