Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things biedt bedrijven gouden kansen

Wat u kunt leren van ThyssenKrupp Elevator

Wie een beetje de tech-blogs volgt, hoeven we niet uit te leggen dat het Internet of Things heel belangrijk is en blijft. De mogelijkheden zijn dan ook enorm, maar veelal worden vergezichten geschilderd die weinig met het hier en nu te maken hebben. Wat kunt u eigenlijk binnen uw organisatie concreet met IoT? In dit artikel leggen we uit hoe u ermee begint. Ook worden 2 praktijkcases beschreven van bedrijven die nu al succes oogsten met IoT.

Hoe begint u met IoT?

Het Internet of Things begint met úw dingen. Als u IoT in uw organisatie introduceert, zult u niet opeens andere producten maken of diensten leveren. Ook zult u niet opeens totaal andere machines of apparaten aanschaffen, alleen om mee te kunnen doen met de trend. Het is eigenlijk veel eenvoudiger. De ene mogelijkheid is dat u reeds bestaande machines of apparaten aan het internet verbindt, om zo voordeel te halen uit de data die worden gegenereerd. De tweede optie: wellicht hebt u al de beschikking over allerlei data die worden gegenereerd door het Internet of Things, maar doet u er nog niets mee.

Internet of Things: bedrijven die het volop benutten

In deze whitepaper worden enkele succesvolle bedrijven genoemd die voordeel halen uit IoT. We lichten er 2 uit:

  1. ThyssenKrupp Elevator: wanneer er een storing is, verzenden de liften van deze fabrikant een code, samen met de 3 of 4 meest waarschijnlijke oorzaken.
  2. Rockwell Automation: voor de olie- en gasindustrie ontwikkelt dit bedrijf in industriële automatisering cloud-gebaseerde oplossingen die onder meer uitval van machines voorspelt.

Internet of Your Things

Als u binnen uw organisatie nadenkt over een mogelijke inzet van IoT, dan nemen uw plannen ongetwijfeld concretere vormen aan na het lezen van deze whitepaper. Ook wordt stilgestaan bij de Microsoft Azure Internet of Things Suite. Daarmee is het mogelijk apparaten te monitoren om de efficiency te verbeteren. Ook kunnen hiermee fijnmazige data analytics worden ingezet. Download deze whitepaper en creëer het Internet of Your Things.
 

 

Download de whitepaper
Download