Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things: best practices

Kansen en mogelijkheden in de praktijk

The Internet of Things (IoT) maakt het mogelijk om met sensoren real-time bedrijfsinformatie te verzamelen. Van de temperatuur van de bedrijfsuitrusting tot de perfomance van een vloot windturbines. Dit biedt grote kansen voor organisaties die ruwe IoT data kunnen omzetten naar business insights. Want, de sleutel van succes ligt in het analyseren van data. Lees deze Internet of Things best practices voor inspirerende voorbeelden.

Bespaar geld met Internet of Things

Uit onderzoek van Blue Hill Reaserch blijkt dat er dankzij IoT-initatieven zoals performance monitoring en predictive maintanance veel geld bespaard kan worden. Zij interviewden hiervoor drie grote Amerikaanse organisaties die al gebruik maken van IoT analytics: een gemeente, een olie- en gasmaatschapij en een internationale vrachtwagenfabrikant. Benieuwd naar alle uitkomsten van deze case studie? Download het gehele onderzoek Analyst Insight als whitepaper.

Verbeter uw bedrijfsvoering en besluitvorming

Een van de uitkomsten is dat organisaties die IoT analytics implementeren in staat zijn om veelbelovende resultaten te boeken in hun bedrijfsvoering en besluitvoering. Een van de onderzochte bedrijven bespaarde maar liefst 10 miljoen dollar dankzij de inzet van IoT analytics. Dit kan door bijvoorbeeld machines precies op het juiste moment van onderhoud te voorzien, waardoor de downtime geminimaliseerd wordt. Dit noemen we ook wel prescriptive maintance. Dankzij IoT-sensoren wordt bovendien onderhoud beter gepland zodat de productiecyclus zo min mogelijk verstoord wordt.

Hoe kiest u de juiste IoT-oplossing?

Blue Hill onderscheidt vier verschillende stadia van volwassenheid die de meerderheid van IoT-projecten representeren waarvan we hier vast twee noemen:

  1. Het vervangen van de traditionele datastroom
  2. Descriptive Analysis (beschrijvende analyses)

Aan de slag met deze Internet of Things best practices

Het derde en vierde stadium kunt u terugvinden in het whitepaper. Bent u benieuwd in welk stadium uw organsatie zich bevindt? En wilt u weten wat dat betekent en welke vereisten er nodig zijn voor het vervangen van het tradionele proces? Dit en nog veel meer waardevollle insights vindt u in het whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download