Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet der dingen is geen toekomstmuziek meer

Wat heeft uw organisatie aan IoT?

Het Internet of Things is een van de grote trends van dit moment. Vooral de schrijvers van reclameteksten zijn er dol op. Maar in plaats van prachtige vergezichten wilt u waarschijnlijk ook weleens weten wat u concreet met dit internet der dingen kunt. Bedrijven als ThyssenKrupp wijzen de weg.

ThyssenKrupp omarmt internet der dingen

Deze whitepaper is gericht op organisaties die een eerste stap willen zetten op het gebied van het internet der dingen. Wat is er allemaal mogelijk? Om u te inspireren worden deze praktijkcases beschreven:

  1. ThyssenKrupp Elevator: deze fabrikant heeft een inventieve manier bedacht om met storingen om te gaan.
  2. Rockwell Automation: ook dit bedrijf in industriële automatisering maakt gebruik van het Internet of Things.

Microsoft Azure Internet of Things Suite

Dit soort cases is niet mogelijk zonder het inzetten van de juiste technologie. Een bekend product is de Microsoft Azure Internet of Things Suite. Daarmee is het mogelijk apparaten te monitoren om de efficiency te verbeteren. Ook kunnen hiermee fijnmazige data analytics worden ingezet. We noemen enkele mogelijkheden van dit product:

  • Op een efficiënte manier verbinden en schalen
  • Nieuwe data analyseren en daarop acteren
  • Zakelijke processen integreren en transformeren

Deze punten worden in deze whitepaper verder toegelicht.

Aan de slag!

Het Internet of Things is momenteel een van de grote hypes. Tech-journalisten schrijven het internet vol over de mogelijkheden, maar de praktische toepassingen blijven vaak achterwege. Wat kunt u concreet zelf met deze nieuwe toepassingen binnen uw organisatie? IoT lijkt vaak overweldigend, ingewikkeld en duur. Deze whitepaper geeft praktische handvatten om ermee aan de slag te gaan.

 

Download de whitepaper
Download