Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Interne social media: communicatie op de werkvloer

Social Enterprise platform implementeren en adopteren

Steeds minder medewerkers hebben face-to-face contact met collega’s en hun leidinggevenden. Waar komt dit door? Tevens willen mensen prettig kunnen samenwerken met collega’s die van afstand werken. Door met SharePoint te werken kunt u deze afstand overbruggen. Meer dan 70 % van de bedrijven wereldwijd maakt al gebruik van deze oplossing als omgeving voor het delen van documenten en online samenwerken. Maar SharePoint heeft de meest toegevoegde waarde als een volwaardige centrale werkomgeving. Deze whitepaper beschrijft de stappen om een social enterpriseplatform in te zetten als interne social media.

Wat is de rol van interne social media?

Op de hoogte blijven van het nieuws is niet meer alleen de krant openslaan en het acht-uur journaal kijken, maar een dagelijkse continue stroom aan informatie verwerken. Dit maakt ook dat bedrijven sneller beslissingen kunnen maken en er ontstaan sneller kettingreacties. Met nieuwe media wordt niet alleen nieuws gevolgd, maar ook nieuw gecreëerd. Denk hierbij aan tweets, blogs, statusupdates en commentaar op nieuws. Door het overmatig privégebruik nemen werknemers dit ook mee naar het werk. Ze willen verbonden blijven met collega’s, maar ook met partners, klanten en opdrachtgevers.

De aandachtspunten bij social enterprise

Naast veel voordelen heeft een social enterprise ook een aantal aandachtspunten. Hieronder staan een aantal van deze punten op een rij:

  • Focus op kwantiteit
  • Lever publiekelijk geen directe kritiek
  • Verwelkom ongebruikelijke ideeën
  • Combineer en verbeter ideeën

Lees meer over deze en andere aandachtspunten in de volledige whitepaper.

Implementeer en adopteer SharePoint

Veel SharePoint functionaliteiten kunnen organisatie breed ingezet worden en dragen bij aan de ontwikkeling van een social enterprise. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Microblogging, tagging, een teamsite, een weblog en een discussion list. Voor een succesvolle adoptie van SharePoint als samenwerkingsplatform kunt u gebruik maken van de checklist in deze whitepaper. Verder komen er een aantal tips voorbij over de functies van SharePoint en de strategie, de implementatie en adoptie van een social enterprise. Ga aan de slag  met een social enterprise en ontdek zelf de voordelen.

 

Download de whitepaper
Download