Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Intelligent role management for improved security and compliance

Efficiënte en Effectieve Identity en Access Management met IAM Governance

Het beheren van user access (gebruikerstoegang) rechten en activiteiten wordt een steeds belangrijker onderdeel van de security van de hedendaagse organisatie. Organisaties hebben zicht op wie toegang heeft tot welke data, systemen, applicaties en andere middelen en een goed bijpassend beleid nodig om ongeautoriseerde toegang tegen te gaan. Daarnaast is het belangrijk om zeker te zijn van compliance met regelgevingen zoals Sarbanes-Oxley of de HIPAA.

Efficiente en effectieve Identity en Access Management
Niet goed georganiseerde identity en access management kan leiden tot het falen van audits en nog erger: high-profile security breaches. Organisaties hebben een effectieve en efficiënte tool nodig voor identity en access management. Dit maakt het mogelijk om individuele gebruikers snel toegang te gegeven tot data die zij nodig hebben om hun werk te doen.

Identity en Access Management Governance
IBM heeft een continue closed-loop strategie bedacht: Identity en Access Management Governance. IAM Governance bestaat uit:

  • Het Identity en Acces planningsproces
  • Identity lifecycle administratie
  • Real-time handhaving van gebruikerstoegang
  • Feedback op het process via het monitoren van gebruikersactiviteit

Dit proces gaat gepaard met Security Intelligentie.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over het Identity en Access Management Governance proces? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Intelligent role management for improved security and compliance’.

 

Download de whitepaper
Download