Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Integraal klantbeeld: De klant, klanttevredenheid en de organisatie

Start vandaag met uw Integraal Klantbeeld

Het woord klant komt tegenwoordig weer veel naar voren in de directiekamers. Ergens is dit natuurlijk terecht, want uw organisatie draait om het makkelijker maken van het leven van de klant. Alleen praten over de klant is niet meer genoeg, u moet een goed beeld krijgen van de klant. Met deze whitepaper kunt u in 3 stappen een helder klantbeeld neerzetten en kunt u klanten nog beter bedienen.

Integraal klantbeeld stap 1: Een goed begin is het halve werk
De eerste en belangrijkste stap is het bepalen van het doel.  3 aspecten kunnen helpen bij het bepalen van de prioriteit:

  • De financiële waarde
    Hoeveel levert het de organisatie op?
  • De time to value
    De tijd tussen de start van de activiteit en het moment waarop de organisatie de eerste meerwaarde ervaart.
  • De strategische waarde
    De mate waarin deze activiteit bijdraagt aan de langetermijnstrategie van het bedrijf.

Integraal klantbeeld stap 2: Bepaal de haalbaarheid
Stap 2 gaat over de mogelijkheid of onmogelijkheid om het ook daadwerkelijk uit te voeren. Soms is informatie wat moeilijker te verkrijgen. Daarnaast kan het voorkomen dat de systemen waar de desbetreffende informatie zich in bevindt zo oud zijn, dat het uitsluiten van deze informatie zeer kostbaar is.

Integraal klantbeeld stap 3: Uw eerste integraal klantbeeld
Wat is de essentie van een centraal klantbeeld? De kern van een centraal klantbeeld zijn natuurlijk de klantgegevens. Aan deze klantgegevens worden elementen toegevoegd die nodig zijn om uw centraal klantbeeld voor dit specifieke doel te kunne realiseren.  Lees in de volledige whitepaper meer over het voorbereidende werk en de elementen die hierbij horen.

Download de whitepaper
Samen met uw medewerkers en wat hulp uit de markt is het mogelijk om binnen enkele maanden een integraal klantbeeld te realiseren. Daarnaast kunt u meteen de meerwaarde hiervan ervaren. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en ga meteen aan de slag met een integraal klantbeeld.

 

Download de whitepaper
Download