Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Inspelen op retail trends – is de klant het waard?

How Customer-Centricity Drives Bottom Line Benefit

Retail is de branche die het meeste heeft gemerkt van de snelle ontwikkelingen in de technologie. Het internet heeft nieuwe kansen te bieden voor organisaties, maar ook voor de concurrentie. De toename van verschillende apparaten beïnvloed de manier waarop consumenten winkelen, on- en offline. Daarentegen hebben retailers toegang tot gegevens van consumenten en markten waarover ze tien jaar geleden alleen nog maar konden dromen. In de retail draait het nu voornamelijk om het veroveren van de harten van de consumenten. Sommige retailers pakken dit aan door kleine verbeteringen door te voeren. Andere retailers zetten technologieën in en ontwerpen een volledige ‘customer shopping experience’. Maar, is dit het allemaal waard? Dit is een vraag die momenteel veel retailers zichzelf stellen.

Dit e-book gaat in op de huidige trends die invloed hebben op de retail industrie. Daarnaast gaat het e-book ook in op de strategieën die ingezet kunnen worden om zo veel mogelijk te profiteren van deze trends en de klant in het hart van het bedrijf te plaatsen.

Omnichannel retailing: houden van de klant
Locatie is erg belangrijk bij het bereiken van klanten, dit was vroeger al zo en dat is nog steeds belangrijk. Klanten willen kunnen winkelen wanneer en waar ze willen. Omnichannel retailing draait om meer dan alleen een website opzetten en er een winkel karretje op knallen. Klanten geven niks om omnichannel retailing. Klanten willen een consistente en naadloze ervaring met hun merk, ongeacht het kanaal waar ze zich bevinden. Hoe kan een retailer een omnichannel shopervaring creëren waarbij de klant voorop staat? Hieronder een aantal tips:

  1. Zorg voor een consistente en uitstekende shopbeleving,
  2. Denk aan de verschillende apparaten,
  3. Denk aan de verschillende kanalen,
  4. Vergeet ook vooral niet de social media kanalen.

Download deze whitepaper
Staan uw klanten voorop in de organisatie? Deze uitgebreide whitepaper gaat nog dieper in op verschillende trends die momenteel in de retailbranche spelen. Lees onder andere meer over:

  • Internet of Things (IoT)
  • Retail en Big Data
  • Digitale voorraden
  • Social media
  • Retail en klant loyaliteit