Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Innoveren met big data – succesvol en up-to-date

7 tips voor succes in big data

Big data heeft zijn meerwaarde en kansen bij de meeste organisaties aan kunnen tonen. Bedrijven die big data negeren zullen dit merken in de tegenvallende resultaten. Organisaties die big data hebben omarmt verbeteren de operationele efficiëntie en zien de inkomsten en bedrijfsmodellen groeien. Hoe kunt u succes bereiken met big data? En hoe doen andere dit? Deze whitepaper gaat in op 7 tips voor succes. Hieronder kunt u lezen over de eerste drie tips:

1.      Denk lange termijn door korte termijn

Als u zich zorgen maakt of u wel up-to-date bent met de laatste big data technologie, u bent niet de enige. De ontwikkelingen in big data gaan zo snel, dat het bijna onmogelijk is om te weten welke tools, platformen en methoden op dit moment de beste keuze zijn. Blijf open staan voor nieuwe mogelijkheden en producten. Alleen als ze voldoende waarden toevoegen en zolang ze een toegevoegde waarde zijn voor de bestaande omgeving.

2.      Voorzie de verkeerde keuze

Kiest u voor Hadoop of data warehouse? Vaak is het niet nodig om te kiezen voor één specifieke oplossing. Hadoop en data warehouse kunnen niet allen goed naast elkaar werken, ze kunnen elkaar ook versterken. Lees in de volledige whitepaper meer over de samenwerking tussen Hadoop en data warehouse.

3.      Visualiseer big data

Big data wordt meer zichtbaar als u het visualiseert. Uit onderzoek komt naar voren dat bij bedrijven die hun data visualiseren, 48% van de BI-gebruikers de data kunnen vinden zonder hulp van de IT-afdeling. Zonder visualisaties zakt dit percentage naar 23%. Visualisatie stimuleert ook de interactie met data. Managers zijn ook sneller geneigd om vragen te stellen over gevisualiseerde data.

Wilt u ook innoveren met big data?

Wilt u ook aan de slag met big data, maar weet u niet hoe u dit succesvol aanpakt? Deze whitepaper geeft u 7 tips om het meeste te halen uit uw data.