Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Innovations in HD video streaming, recording and auto-publishing

Schaalbare HD videoconferencing-oplossing voor elke organisatie

Steeds meer organisaties gebruiken videoconferencing om beter samen te werken of om informatie te delen. Dit kan onder meer voor trainings- of educatieve doeleinden gebruikt worden. Deze organisaties hebben behoefte aan een simpele oplossing die het mogelijk maakt om videoconferenties en presentaties op te nemen en uit te zenden, of het nu om live of ‘on demand’ gaat. Deze whitepaper gaat over zo’n oplossing in de vorm van het LifeSize Video Center.

Verleden
Apparaten voor het opnemen, streamen en publiceren van video content is niet nieuw binnen bedrijfscommunicatie. Omdat in het verleden de techniek niet in staat was om hoge kwaliteit op te nemen of voor langere tijd op te slaan liet de kwaliteit van de video content lang te wensen over. Tot niet zo lang geleden was High Definition (HD) maar voor weinigen weggelegd.

Heden
Tegenwoordig bestaan er meer oplossingen die het mogelijk maken om in HD op te nemen en uit te zenden. Een van die oplossingen is het LifeSize Video Center. De HD streaming-, recording- en auto-publishing-oplossing biedt verschillende voordelen aan de gebruiker en voldoet zo aan de verwachtingen van diezelfde gebruiker. Enkele punten die besproken worden:

  • Een enkel apparaat
  • Schaalbare architectuur
  • De ‘one button interface’
  • Flexibel kijken
  • Opslag

Download de volledige whitepaper en lees over videoconferencing in het verleden en in het heden. Ook wordt een oplossing gegeven welke hoogwaardige videoconferencing voor elke organisatie mogelijk maakt.