Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Innovatieve verdienmodellen maken uw organisatie toekomstproof

Dit betekent technologische ontwikkeling voor de toekomst van uw bedrijf

Over tien jaar zullen we vandaag zien als het begin van een nieuw tijdperk van business en technologie. Dit biedt kansen voor het bedrijfsleven. Dat kan zich richten op innovatieve verdienmodellen. Zoals e-commerce zich door de opkomst van internet binnen mum van tijd heeft ontwikkeld tot een top-verkoopkanaal, wordt dit nieuwe tijdperk bepaald door mobiel zaken doen, software-as-a-service, allerlei online sociale netwerken en big data.

Altijd en overal zaken doen

Door deze ontwikkelingen kunnen bedrijven en organisaties nieuwe verbindingen aangaan die ver buiten de muren van de eigen organisatie of winkelketen uitreiken. Bedrijven doen tijd en plaats onafhankelijk zaken en interacteren met wie zij willen, waar dan ook ter wereld. Ze kunnen potentiële klanten bijna real-time bereiken, waar en wanneer die ook maar behoefte hebben aan een product of dienst. 

Ontwikkeling leidt tot innovatieve verdienmodellen

De mogelijkheden om te innoveren zijn oneindig. Het aangaan van nieuwe verbindingen in combinatie met nieuwe intelligente communicatietechnologie, maakt het mogelijk om data te verzamelen van een hele verzameling devices die onderling verbonden zijn. De volgende stap is inzicht verkrijgen in nieuwe kansen in de markt en nieuwe business modellen. Voorlopers op dit gebied hebben een concurrentiepositie in de markt.

Omgaan met een groeiende hoeveelheid data

Het verzamelen van en inzicht krijgen in die enorme hoeveelheid informatie, levert nieuwe taken op en legt druk op de IT-afdeling.  Maar IT-beheertaken kunnen worden uitbesteed aan publieke service providers. Zo kan de business zich focussen op innoveren. Bij vooruitstrevende organisaties is het management al bezig zich te focussen op hoe zij op een verantwoorde manier data kunnen verzamelen buiten hun eigen datacenter. Zodat ze direct en dynamisch in contact kunnen treden met klanten, onafhankelijke vendors, partners en leveranciers.

In deze whitepaper leest u welke afwegingen het management hiervoor moet maken. De aanpak van organisaties die succesvol zijn in innoveren, berust op drie pijlers.

  1. Extending applications, processes en services
  2. Integer snel en grootschalig transacties doen
  3. Optimaliseren van bedrijfsprocessen

Deze drie bouwstenen worden uitgebreid toegelicht in de whitepaper. Ook wordt een aantal bredere business beslissingen onder de loep genomen en de ontwikkeling van servicegericht ondernemen besproken. Tenslotte leest u hoe u met servicegericht ondernemen nieuwe businesskansen kunt opdoen. Download de whitepaper hier direct.

 

Download de whitepaper
Download