Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Innovatief telefonieconcept met Vast-Mobiel integratie

Goede telefonische bereikbaarheid met flexconcept

Het nieuwe pand van deze gemeente is ingericht met flexplekken. De flexplekken zijn voorzien van een vaste PC, maar hebben geen vaste telefoon. De gemeente hanteert het ‘mobiel tenzij’ principe. Alle ambulante medewerkers zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke smartphone. Op deze manier is mobiel- en thuiswerken op een goede en professionele manier mogelijk. Daarnaast zijn alle functionaliteiten van de telefonieomgeving ook extern beschikbaar.

Om zeker te zijn dat de juiste keuzes gemaakt worden en het nieuwe concept op tijd in de lucht zou zijn, is WCS als extern adviseur in de arm genomen.

Vast-Mobiel integratie in de Cloud
Hoe ziet deze oplossing eruit? De smartphones in de organisatie zijn volledig geïntegreerd in de eigen telefonieomgeving. Met een slimme SIM-kaart bellen medewerkers, waar ze ook zijn, altijd via de centrale van de gemeente. Deze integratie noemen we: native dialing’. Bovendien is al het uitgaande verkeer afgekocht binnen het contract met de leverancier. Hierdoor kunnen medewerkers onbeperkt bellen voor hetzelfde vaste bedrag. Voor inkomend verkeer zijn medewerkers via hun eigen doorkiesnummer direct bereikbaar voor collega’s en zakelijke relaties aan wie zij dit nummer afgeven. Voor burgers en bedrijven blijven de medewerkers bereikbaar via het hoofdnummer van de gemeente.

De Hipper App
Met de Hipper App op de smartphone zijn alle functies van een traditionele telefooncentrale aanwezig. Denk hierbij aan:

  • Doorverbinden
  • De wachtstand
  • Het opzetten van een conferentie
  • Het inregelen van de telefonische beschik- en bereikbaarheid

Hierdoor kan de smartphone ook op ‘niet storen’ gezet worden als de medewerker in een vergadering is.

Download de praktijkcase
Meer te weten komen over de Vast-Mobiel integratie in de Cloud, de Hipper App, het KCC, de aanbesteding en een aantal gouden tips? Download geheel vrijblijvend de volledige uitgebreide praktijkcase en lees verder.

 

Download de whitepaper
Download