Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Innovatie: mede mogelijk gemaakt dankzij deze 11 tips

Technologie en open cultuur als basis voor succes

Als zorginstelling volg je ontwikkelingen en trends op de voet en bekijk je de invloed van deze trends op jouw dienstverlening en zorg. Kan deze technologie het werk van zorgprofessionals verlichten? Zal deze demografische trend een invloed hebben op onze zorg? Het blijft belangrijk om de dienstverlening constant aan te passen aan de behoeften van cliënten. Innovatie is dus de sleutel tot succes, maar hoe creëer je het juiste klimaat waarin nieuwe ideeën kunnen groeien? Deze whitepaper zet 11 randvoorwaarden voor betere en sneller innovatie op een rij.

1.     Innovatie als onderdeel van de strategie

Zonder extra investering in budget en menskracht komt een goed idee niet van de grond. Daden spreken luider dan woorden, veranker daarom innovatie de strategie van jouw zorginstelling. Zet ook budget opzij voor innovatieve projecten. Kies er bijvoorbeeld voor om unit budget te reserveren. De unit beslist dan zelf in welke concepten ze uren en geld willen investeren.

2.     Ontwikkel een digitaal innovatieplatform

Met een digitaal innovatieplatform zet je een laagdrempelig platform op waar iedereen altijd en overal kan meedenken en input kan leveren. Misschien heeft een thuisverpleegkundige wel een geweldig idee waar ook andere medewerkers binnen de organisatie voordeel uit kunnen halen.  Met een digitaal platform koppelt je snel en eenvoudig expertises aan een lopend project. De aanspreekpunten binnen een project zijn makkelijk bereikbaar en collega’s kunnen de voortgang van het project van A tot Z volgen.

3.     Ga aan de slag met coaches

Om uiteindelijk een idee om te zetten in een product of dienst heb je hulp nodig van anderen. Maar als zorgverlener ken je niet iedereen in de zorginstelling of is het vaak lastig om zomaar hulp van onbekenden in te schakelen. Daarom is een digitaal platform uitermate geschikt voor het samenbrengen van expertises, teamleden en experts.

Wil je graag weten hoe je innovatie binnen jouw zorginstelling stimuleert? Download dan snel deze 11 randvoorwaarden en zet die ideeën om in concrete acties!