Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Innovatie in Endpoint Security zorgt voor betere beveiliging op de werkvloer

Endpoint Security Innovation Is Intensifying

Een organisatie wil natuurlijk dat de werknemers op hun best kunnen werken. Hiervoor zullen zij toegang moeten krijgen tot een breed scala aan business applicaties en gevoelige informatie. Het zijn de hackers en andere kwaadwillenden die zich richten op deze werknemers om toegang te kunnen krijgen tot de servers van de organisatie. De standaard antivirus programma’s van vandaag de dag zijn hier al niet meer tegenop gewassen. Om endpoint security oplossingen te kunnen bieden zijn verschillende ontwikkelaars van antivirussoftware zijn dan ook hard aan het werk.

De ontwikkeling van de malware bedreiging

De antivirus markt is nog steeds groeiende door de steeds ontwikkelende malware bedreigingen. Kleinere antivirus aanbieders houden het niet vol. Enkele redenen hiervoor zijn:

  • Startups die goede technologie in huis hebben, gaan de markt op zonder een goede strategie.
  • Grote bedrijven nemen de kleine startups over om gaten in hun portfolio te vullen.
  • Door deze overnames gaat de aandacht minder naar andere kleine startups en blijft het bij deze grotere organisaties.

3 aandachtspunten voor endpoint security

Organisaties doen er goed aan om na te denken en een keuze te maken in een endpoint security oplossing. Zo loopt het bedrijf zo min mogelijk risico op schade door malware. De organisatie zal in ieder geval moeten kijken naar nieuwe aanvullingen op het huidige pakket wanneer ze niet staan te wachten op een grote verandering. Zorg ervoor dat:

  • Vertrouwen opgebouwd wordt met de huidige infrastructuur en operations collega’s.
  • Nieuwe oplossingen worden geëvalueerd.
  • Laptops een topprioriteit hebben.

Download de whitepaper om meer te weten te komen over endpoint security oplossingen binnen de organisatie. De whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste aspecten waar op gelet moet worden en zal naar aanleiding van 7 vragen gekeken worden naar de oplossing die het beste past bij de organisatie.

 

Download de whitepaper
Download