Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Informatievoorziening is het fundament van zaakgericht werken

Zaakgericht werken? Pak ook documentcreatie aan

Steeds meer overheidsinstanties en dienstverlenende bedrijven hebben afgelopen jaren de stap gezet naar zaakgericht werken. Bij zaakgericht werken plaatsen we de klant centraal; bedrijven kiezen dus met name voor zaakgericht werken om hun dienstverlening te verbeteren. Om deze stap te kunnen zetten is het belangrijk om jouw informatievoorziening, het fundament van zaakgericht werken, op orde te hebben. Deze whitepaper legt het belang uit van zaakgericht werken en toont hoe documentcreatie software je hierin ondersteunt.

Zaakgericht werken: de basis

Wat is nu precies zaakgericht werken? Volgens NORA (Nederlandse Overheid Referentie Architectuur) is zaakgericht werken:

Een procesgeoriënteerde manier van werken. Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat zaakgericht werken samen gaat met digitaal werken en digitale bij de zaak horende informatie. Naast de procesoriëntatie is zaakgericht werken altijd gericht op het realiseren en leveren van een resultaat. Dat resultaat wordt geleverd aan een klant of in termen van dienstoriëntatie een dienstafnemer.

Zaakgericht werken start bij een aanvraag voor dienstverlening en eindigt bij de oplevering van het resultaat. In dit proces gebruik je informatie uit documenten die gebundeld worden in een ‘zaakdossier’ om later te hergebruiken in de uitvoering van het proces.

Rol van documentcreatie

Wil je deze nieuwe manier van werken uitrollen in je organisatie, dan vormt goede informatievoorziening de basis. Zaakgericht werken valt of staat namelijk met de uitwisseling van informatie tussen proces en zaakdossier. Zijn jouw documenten op orde, dan leg je dus het fundament voor een efficiënt en effectief proces. Heb je jouw documenten niet orde of zijn ze verspreid over hele organisatie? Dan wordt het lastig. Met documentcreatie software zorg jij voor een gecentraliseerde werkomgeving in de cloud. Zo kan iedereen altijd bij de meest recente versie van jouw documenten en sjablonen.

De voordelen van documentcreatie software

Ben jij benieuwd hoe documentcreatie software jou precies kan helpen bij zaakgericht werken? Of wil je de 7 voordelen van documentcreatiesoftware nalezen? Download dan deze whitepaper en zet de eerste stappen richting zaakgericht werken.

 

Download de whitepaper
Download