Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Informatiemanagement in 2020: RPA blijft populair

In de komende jaren zijn er vier belangrijke trends op het gebied van informatiemanagement, aldus doculayer.ai in een artikel op Dutch IT channel. Doculayer.ai is leverancier van een intelligent contentplatform op basis van artificial intelligence en machine learning.

In het artikel worden de volgende trends onderscheiden:

1. Intelligent automation wordt ‘hot’ in informatiemanagement
2. Betekenis halen uit informatie cruciaal in 2020
3. Roep om duurzaamheid creëert meer behoefte aan efficiënt informatiemanagement
4. Verschuiving van data naar de cloud creëert vraag naar intelligente informatiemanagement oplossingen

RPA wordt noodzakelijk maar heeft ook beperkingen

Door de steeds groeiende hoeveelheid informatie die bedrijven moeten verwerken en de noodzaak voor bedrijven om informatie snel te kunnen vinden is Robotic Process Automation (RPA) onmisbaar in de toekomst. Maar RPA heeft ook zijn beperkingen zo schetst Wim van Dam, mede-oprichter en sales & marketing director bij Doculayer.ai: “RPA verhoogt efficiency als het gaat om eenvoudige zich steeds herhalende taken. Bij het structureren van data heeft RPA echter zijn grenzen. Bedrijven zullen zich in 2020 realiseren dat er voor het structureren van informatie meer intelligente informatiemanagement-oplossingen nodig zijn en zullen zich wenden tot intelligent automation.”

Intelligent automation

“Waar RPA eindigt, gaat intelligent automation verder. Hierbij wordt een datalaag toegevoegd die op basis van machine learning en artificial intelligence, informatie structureert en doorzoekbaar en beheersbaar maakt. Wij verwachten dat er in 2020 meer bewustzijn ontstaat over de voordelen van intelligent automation bij het verwerken van grote hoeveelheden informatie”. vervolgt Van Dam.

Organisaties willen verduurzamen

De bewustwording van de impact van papieren archieven op het milieu gaat ook steeds. Om hun CO2-afdruk te verlagen, willen bedrijven ook geen nieuw papier meer creëren. Hierdoor maken steeds meer organisaties hun archieven papiervrij met onder meer intelligente informatiemanagement oplossingen. Deze oplossingen zorgen er niet alleen voor dat gedigitaliseerde informatie doorzoekbaar is, maar spelen tegelijkertijd een rol bij het verduurzamen van organisaties.

Angst voor de cloud is verdwenen

En tenslotte schetst Doculayer.ai het beeld dat de angst voor data in de cloud is verdwenen. Hosting providers voldoen tegenwoordig aan alle wet- en regelgeving, beschikken over alle benodigde certificeringen en zijn steeds vaker lokaal aanwezig. Bedrijven kiezen er daarom er in toenemende mate voor hun data naar de hybride, private of publieke cloud te verplaatsen. “Een grote uitdaging is hierbij om verschillende datasilo’s, die vaak op verschillende manieren geclassificeerd zijn, ook in de cloud toegankelijk en doorzoekbaar te houden. Intelligente informatiemanagement oplossingen ondersteunen dit. Daarom zal de vraag naar deze oplossingen in 2020 toenemen”, besluit van Dam Lees het volledige artikel op Dutch IT channel.

Meer weten over de mogelijkheden en onmogelijkheden van RPA? Op 23 april vindt de 2e editie plaats van het  congres Software Robotics Live. Tijdens het congres komen onder andere de volgende vragen ter sprake:
-Hoe identificeer je die processen waar RPA de meeste waarde toevoegt?
-Hoe groot is de impact van de implementatie van RPA ?
-Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de implementatie?
-Waar kan ik RPA het organisatorisch het beste positioneren binnen de organisatie? Meer informatie? kijk op software-robotics.heliview.nl en
Meld u direct aan voor het congres.