Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Informatiebeveiliging in de 3rd platform era

Dit zijn de nieuwe eisen aan databescherming

Data zijn de valuta van de moderne onderneming. Of uw organisatie nu klein, middelgroot of reusachtig is, informatiebeveiliging is noodzakelijk. Downtime of het verlies van gegevens brengt grote gevolgen met zich mee. Hierbij gaat het niet alleen om schade doordat bedrijfsprocessen verkeerd gaan, maar ook om reputatieschade en claims naar aanleiding van datalekken.

Wat is de 3rd platform era?

Volgens sommige experts leven we tegenwoordig in de 3rd platform era. Dat is het tijdperk waarin mobiel, big data, de cloud en social media de IT aan het transformeren zijn. Systems of record (applicaties die stabiele bedrijfsprocessen ondersteunen en waarin weinig verandert) komen nu samen met systems of engagement (systemen die de nadruk leggen op medewerkers en hun behoeften). Samen leveren deze twee systemen de inzichten op waarmee u de concurrentie kunt voorblijven.

Informatiebeveiliging anno nu

In deze context betekent een goede bescherming van data dat de infrastructuur in principe niet down gaat (high availability). Mocht er toch een probleem met de infrastructuur zijn, dan is het van het grootste belang dat bedrijfsgegevens niet verloren gaan (disaster recovery). En als er dan toch data verloren zijn gegaan, is het key dat de meest recente versie van de data meteen weer kan worden hersteld (back-up en recovery).

Nieuwe eisen aan databescherming

De huidige positie van datacenters is interessant. Ze zijn op sommige gebieden eenvoudiger geworden, maar op andere juist ingewikkelder. Denk hierbij aan de virtualisatie van server-hardware en de groter wordende rol van de cloud (public, private of hybrid). Als gevolg hiervan zijn de high availability-, disaster recovery- en back-up-oplossingen aan het veranderen om de passende integratie te kunnen bieden.

Microsoft Azure Site Recovery

In deze whitepaper gaat het onderzoeksbureau IDC dieper in op Microsoft Azure Site Recovery. Andere onderwerpen die worden behandeld, zijn: high availability software, failover- en restart-oplossingen en disaster recovery voor virtuele en fysieke machines. Kortom, na het lezen van dit document bent u weer helemaal bij op het gebied van data security.
 

 

Download de whitepaper
Download