Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Informatiebeheer: zo werken ze bij Hoogheemraadschap Rijnland

Koppeling haalt beste in Workforce en Corsa naar boven

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft informatie in huis van ruim 700 medewerkers. Deze informatie is deels van gevoelige aard. Hierdoor heeft Rijnland ervoor gekozen om het HRM-systeem Workforce te koppelen met Corsa. Corsa is de door Rijnland centraal gekozen oplossing voor de opslag en beheer van statische documenten. Door deze twee oplossingen te combineren is er niet alleen meer gebruiksgemak, maar voldoen ze ook aan de strenge wet- en regelgeving van informatiebeheer.

Informatiebeheer belangrijk bij gemeenten

Informatie is een belangrijk onderdeel voor Rijnland. Niet alleen voor ketenpartners, maar ook intern in de organisatie. Informatieanalist en technisch manager ICT, Hans van Stijn, werkt al langere tijd met Corsa voor het opslaan en beheren van informatie. Hij geeft aan dat het een prettig systeem is om mee te werken en dat het volledig voldoet aan de wet- en regelgeving. Voor het HRM-gedeelte van informatiebeheer maakt Rijnland gebruik van Workforce van ADP.

Samen met één systeem werken

Voor informatiebeheer voldoet Workforce prima. Alleen toen de keuze werd gemaakt om Workforce in gebruik te nemen, werd er vanuit het Hoogheemraadschap van Rijnland anders besloten. Alle documenten op het gebied van bewaren en bewijzen moesten opgeslagen en beheerd worden in Corsa. Dit maakt de koppeling tussen Workforce en Corsa een logische volgende stap.

Zelfredzaamheid met personeelsdocumenten

Hoe is deze koppeling tot stand gekomen en is Rijnland tevreden? Lees in de praktijkcase meer over het verloop van deze koppeling en de eindresultaten. Denk jij ook na over een koppeling tussen Workforce en Corsa? Dan is deze case een goede voorbereiding.