Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In the cloud werken: is uw organisatie er al aan toe?

Cloudmigratie in de praktijk

Cloudmigratie: volgens CEO’s staat het hoog op de prioriteitenlijst van hun organisatie. Toch kampen ze haast allemaal met dezelfde vragen. ‘Hoe beginnen we?’, ‘Hoe maak ik een goed plan voor de overstap?’ en ‘Wat is de impact van deze verandering op de organisatie?’. Dit e-book geeft antwoord op deze vragen, aan de hand van tientallen ervaringen van IT-afdelingen die u voorgingen op de weg naar ‘werken in the cloud’.

De vraag is niet meer ‘of', maar ‘hoe’ en ‘wanneer?’

De cloud is een hygiënefactor in het bedrijfsleven aan het worden. Waar organisaties zichzelf een paar jaar geleden nog afvroegen ‘of’ ze naar de cloud zouden overstappen, spelen er inmiddels hele andere, praktische vragen omtrent de migratie. Die hebben voor een groot deel te maken met de praktische en organisatotrische kant, maar ook is het niet altijd duidelijk wat werken in de cloud de organisatie nou écht gaat opleveren. Toch kan ook uw organisatie profiteren van de voordelen. 

Alleen betalen voor wat u gebruikt

In een on-premise datacenter moet capaciteit van tevoren worden ingeschat en ingekocht. Organisaties betalen voor cloud-computing alleen voor de capaciteit die ze gebruiken. Als de vraag naar capaciteit minder wordt, hoeft u dus niet te blijven betalen voor de eerder gebruikte, grote hoeveelheid.

Minder maintenance en kosten

Bij het voorheen gangbare enterprise computing, moeten organisaties een duur eigen datacenter in beheer hebben. Daar zijn hoge kosten mee gemoeid voor elektriciteit, air conditioning, servers, netwerken, opslag en een operationeel team dat 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar moet zijn om dit te beheren. Er moeten systeem back-ups worden gemaakt en netwerk onderhoud, patches en software updates worden uitgevoerd. Bij een cloud wordt het onderhoud gedaan door de provider. Bovendien kan een partij als Microsoft bulk-hoeveelheden hardware tegelijk inkopen, waardoor de kosten beperkt blijven.

Werken in the cloud: is uw organisatie er klaar voor?

Wilt u meer weten over de voordelen van cloudmigratie? Deze whitepaper beschrijft uitgebreide overstap-scenario’s en waar u op moet letten bij een overstap. Ook wordt aandacht besteed aan de impact van cloudmigratie op de organisatie en taken van de IT-afdeling.

 

Download de whitepaper
Download