Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In drie stappen gefaseerd naar de cloud

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor?

Cloud computing is niet zonder reden momenteel erg populair. Cloud-diensten zijn namelijk niet alleen schaalbaar en flexibel, maar zorgen er ook voor dat de ICT-omgeving continu blijft draaien en dat de data altijd en overal beschikbaar is. Uit een onderzoek van onderzoeksbureau IDC zullen de wereldwijde uitgaven rondom cloud computing in 2014 stijgen met 25 procent. Maakt u momenteel ook de overweging om te starten met cloud? In deze whitepaper beschrijven we hoe u in 3 stappen gefaseerd kunt overstappen naar cloud.

Waarom anderen wachten
Organisatie maken momenteel massaal de overstap naar de cloud, maar er zijn ook veel organisaties die nog wachten met deze stap. Wat houdt ze tegen? Drie situaties die veel voorkomen bij organisaties die nog niet deze stap maken zijn:

  1. Er is net geïnvesteerd in nieuwe hardware
  2. De interne organisatie is nog niet klaar voor de grote overstap
  3. Er is nog niet de beschikking over voldoende kennis van cloud-technologiën

3 stappen naar de cloud
Volledige uitbesteden van de cloud is voor veel organisaties nog een grote stap en in één keer overstappen naar de cloud is ook niet goed voor de lopende investeringen. Gefaseerd overstappen daarentegen maakt het mogelijk om een meer flexibele ICT-omgeving te krijgen zonder eerdere investeringen weg te gooien. Hieronder staan de 3 stappen beschreven:

  1. Van eigen serverruimte naar colocatie
  2. Van colocatie naar gedeeld platform (IaaS)
  3. Van IaaS naar werkplek uit de cloud

Download de whitepaper
In de volledige whitepaper staan de bovenstaande 3 stappen uitgebreid uiteengezet. Verder gaat de whitepaper nog in op waar u op moet letten bij het uitbesteden van de infrastructuur. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper: Alles in de cloud: bent u er al klaar voor?

 

Download de whitepaper
Download