Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In contact komen met de klant via social media

Social media: moderne lijm voor de klant

Vandaag de dag verwachten (potentiële) klanten dat ze centraal staan bij de leverancier. Van de eerste interactie tot het laatste interactiemoment. Dit artikel gaat dieper in op het alignment tussen de afdelingen die het klantcontact onderhouden en de cruciale rol die social media hierbij heeft.

Een aparte marketing- en salesafdeling was vroeger nog de normaalste zaak van de wereld en dan vaak ook nog geleid door twee verschillende verantwoordelijken. Salesmedewerkers hadden het gevoel dat marketing willekeurige, kwalitatief onvoldoende goede leads hun kant op gooide. Daarnaast hadden marketingmedewerkers vaak het gevoel dat er niks uit hun waardevolle leads kwam. Er was geen communicatie over potentiële klanten, waardoor klanten niet het gevoel hadden gekend te worden. Voor sommige organisaties werkte deze constructie redelijk. Dit kwam voornamelijk doordat het aanbod ‘zichzelf verkocht’ of dat er voldoende leads waren, waardoor alsnog het gewenste omzet doel werd bereikt.

Beleid rond Social Media
Medewerkers, potentiële klanten en andere typen belanghebbenden, beschikken minstens over één of soms meerdere socialmediakanalen. Denk hierbij aan, LinkedIn, Facebook, Twitter, YouTube en Pintrest. Ondanks dat veel van deze socialmediakanalen een persoonlijk tintje hebben, kunnen deze ook ingezet worden om over de organisatie te communiceren. Hier is wel een goed beleid voor nodig rondom de inzet van social media binnen de betreffende bedrijfsprocessen. Om dit beleid te realiseren is het goed om inzicht te hebben in welke aspecten nagestreefd moeten worden met de inzet van social media. Wat is hierbij belangrijk? Lees er meer over in de volledige whitepaper.  

Download het artikel
Wilt u meer te weten komen over de rol die social media kan spelen binnen uw organisatie? Dit artikel gaat in op het beleid, de realisatie en het contact bij een socialmediastrategie.

 

Download de whitepaper
Download