Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 9 stappen naar betere bereikbaarheid & klantcontacten

In deze 9 stappen

Op naar betere bereikbaarheid en klantcontacten

Goede bereikbaarheid en klantcontacten zijn essentieel voor iedere organisatie. Het liefst met optimale bereikbaarheid langs verschillende kanalen, zoals telefoon, e-mail en bijvoorbeeld chat. Maar wel efficiënt en met één optimale klantbeleving. Dat is nogal een uitdaging. Want technisch kan er steeds meer, maar klanten (of cliënten) hebben ook steeds hogere verwachtingen. Hoe kunt u daar het best mee omgaan? Focus niet op de techniek, maar juist op hoe uw hele organisatie kan bijdragen aan optimaal klantcontact.

De uitdaging: Kijk vanuit uw organisatie naar klantcontacten

Het besef dat bereikbaarheid en goede klantcontacten steeds belangrijker zijn, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Wel worstelen veel organisaties met uitdagingen op dit gebied. Want goede communicatie is de basis voor goede samenwerking (met klanten en intern), maar onze manieren van communiceren veranderen in hoog tempo. Er ontstaan steeds meer communicatiemiddelen en informatiebronnen. En klanten stellen steeds hogere eisen met andere verwachtingen bij ieder communicatiekanaal.

De basis voor goede samenwerking

Zorgen voor goede bereikbaarheid en optimale klantcontacten betekent vooral: met oog voor uw hele organisatie kijken naar communicatiemiddelen, werkprocessen, verwachtingen en behoeften. Dat geldt voor de behoeften van klanten én medewerkers. Bekijk dit niet technisch, maar vooral functioneel. Bedrijven en organisaties willen hun klanten (of cliënten) vooral snel een goed antwoord kunnen geven. Maar wel met efficiënt contact en waar nodig op een persoonlijke manier.

Hoe wilt u bereikbaar zijn?

Nadenken over goede bereikbaarheid en klantcontacten begint bij het nadenken over uw beschikbaarheid. Hoe wilt u bereikbaar zijn? Welke kanalen zijn voor uw doelgroep(en) belangrijk? Wat is belangrijk voor uw imago? Wanneer is persoonlijk contact belangrijk en wanneer bieden automatische hulpmiddelen (zoals chatbots) toegevoegde waarde? Kiest u voor het centraal stroomlijnen van klantcontacten via een Klant Contact Centrum (KCC) of liever voor decentraal contact tussen uw afdelingen en klanten? De voorkeuren en antwoorden verschillen per organisatie en vaak ook per klantengroep.

Deze whitepaper helpt u snel op weg, compleet met een praktisch stappenplan.

Zetacom biedt slimme oplossingen voor de complexe ICT-vraagstukken van vandaag en morgen. Het is de ICT-specialist en system integrator voor naadloze, integrale communicatieoplossingen. Ze helpen organisaties om werkprocessen, bereikbaarheid en samenwerking te verbeteren, dankzij slimme technologie. Zetacom heeft jarenlange ervaring opgebouwd, met name als partner voor bedrijven in de care-, cure-, overheidssector en zakelijke markt.

Lees verder

 

Bezoek de website