Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 9 stappen is jouw cybersecurity up-to-date

Investeren in mensen loont

Cybergevaar is een constante dreiging dat computers kan gijzelen, data kan vernietigen en daarmee de business lam kan leggen. Soms zelfs uren of dagen. Wellicht herinner je de digitaal gegijzelde betaalterminals bij Q-Park of de berichten dat fabrieken van Renault werden stilgelegd door Wannacry? Dit soort scenario’s wil je natuurlijk voorkomen. Dat vraagt om investeringen, natuurlijk in techniek, maar vooral in mensen.

Cybersecurity is mensenwerk

Je kunt alles geweldig technisch dichttimmeren, maar er is geen kruid tegen gewassen als je personeel op linkjes van phisingmails klikt of wachtwoorden laat slingeren. Daarom moet het roer om, dat lukt met de whitepaper 9 gouden tips voor een betere cybersecurity. Van de 9 stappen geven we er alvast 2 weg om je op weg te helpen.

Stap 1: Maak budget vrij voor cyberveiligheid

Het klinkt te simpel voor woorden om cybersecurity op de agenda te zetten, maar het wordt vaak nagelaten. Het kantoorpand is toch ook goed beveiligd? Maak daarom van security een prioriteit met bijbehorend budget. Hou het niet alleen bij woorden, maar maak iemand verantwoordelijk, dan geef je het daadwerkelijk de aandacht die het behoeft.

Stap 2: houd je personeel bij de les

Voor heel veel mensen is een mailtje dat belooft je rijk te maken wel erg moeilijk om niet te openen. Net als systemen hebben collega’s soms een update nodig. Met regelmatige trainingen blijft iedereen bij de les met betrekking tot nieuwe gevaren. De kracht van herhaling helpt ook bij het erin slijten van goede gewoontes. Welke dat zijn en hoe je je personeel echt bereikt lees je in de whitepaper.

Tijd voor actie

Dat cybersecurity belangrijk is, weet iedereen. Maak er daarom een speerpunt van en betrek je personeel van hoog tot laag. Alleen als zij zich veilig gedragen maken cybercriminelen minder kans. Download nu het stappenplan en ga aan de slag.