Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 8 stappen cybersecurity valkuilen herkennen en aanpakken

Cybersecurity verdient meer aandacht

Wat gebeurt er in jouw organisatie als alle IT plotseling uitvalt? Kan je dan verder werken alsof er niets aan de hand is of zit je met de handen in het haar? Grote kans dat jouw onderneming voor het dagelijkse reilen en zeilen bijna volledig afhankelijk is van de IT-infrastructuur. Besteed je wel genoeg aandacht aan de beveiliging van jouw digitale middelen? Cijfers van De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) tonen aan dat, ondanks de grote media-aandacht voor het onderwerp, het mkb toch nog steeds vaak het slachtoffer is van cyberaanvallen. Ze zijn zelfs het vaakste slachtoffer van malware. Dat moet veranderen! Deze whitepaper zet de belangrijkste valkuilen op een rij en beschrijft uitgebreid hoe je deze vervolgens aanpakt.

Een foutje is snel gemaakt

Niemand is onfeilbaar, dus fouten zullen altijd voorkomen. Daarom is het goed om te inventariseren welke valkuilen er zijn en hoe je daar het beste mee omgaat. Hoe zit het bijvoorbeeld met:

  • Het wachtwoordbeleid in jouw organisatie? Stel je eisen aan de complexiteit van wachtwoorden? Hangen jouw medewerkers post-its met ezelbruggetjes op de monitor?
  • Herken jij phishing e-mails? Weten jouw medewerkers hoe ze zo’n nep-mail kunnen herkennen?
  • Log jij wel eens in op een onbekend netwerk? Laat jij bezoekers inloggen op jouw beveiligde netwerk?

Technische ondersteuning

Ga aan de slag met de handvatten uit deze whitepaper en start nu met het beter inrichten van jouw cybersecurity. Ontdek welke stappen jij vandaag nog kunt zetten en bekijk welke beveiligingssoftware jou helpt om alles in goede banen te leiden.