Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 7 stappen zonder stress aan de slag met Microsoft Azure

Succesformule voor cloudmigraties

De kogel is door de kerk, de organisatie gaat aan de slag met Microsoft Azure. Hoe stel je een goed plan van aanpak op en zorg je ervoor dat de organisatie de voordelen van het cloud-platform kan ervaren? In 7 stappen ontdek je waar je rekening mee moet houden: van een goede planning tot beveiliging. Werkt jouw organisatie niet met Azure? Niet getreurd, dit stappenplan vormt een goede basis voor elke migratie en zal ook jou helpen bij het opstellen van een plan van aanpak.

Kiezen voor Microsoft Azure?

Azure is het cloud-platform van Microsoft en stelt organisaties in staat om applicaties en diensten te bouwen, in te zetten en te managen. Het bestaat uit steeds groter wordende collectie van geïntegreerde diensten zoals bijvoorbeeld identity management, analytics en opslag. Dankzij de schaalbaarheid ben je flexibel en kan je kosten besparen.

7 keer succes

De mogelijkheden van een cloudoplossing zijn eindeloos, het is dan ook zaak om hierdoor niet overweldigd te raken. Neem rustig de tijd om deze 7 stappen door te nemen en leg hiermee een stevige basis voor jouw cloud-migratie. Benieuwd? Hier vind je alvast een voorproefje:

  1. Start niet met een productie workload: Doe het rustig aan. Start niet met een cruciale workload, maar neem eentje waar je jezelf een foutje mag veroorloven.
  2. Houd rekening met bedrijfspolicy en compliance: Zijn er interne of extern regelgevingen waarmee je rekening moet houden bij het migreren van data naar de cloud?
  3. Denk na over je beveiliging: Wanneer je start met Azure is het goed om volgende 3 veiligheidsniveau te overwegen.
    1. Authenticatie
    2. Role-based acces control (RBAC)
    3. Detectie en verwijdering op netwerkniveau

De reis begint hier

De 7 tips in deze whitepaper zorgen ervoor dat je gestructureerd en met een goed plan begint aan jouw reis richting Azure. Dit stappenplan is toepasbaar voor alle cloudplatformen. Downloaden is daarom voor iedereen handig!

 

Download de whitepaper
Download