Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 7 stappen succesvol naar Microsoft Azure

Do’s en don’ts bij cloudmigratie

Veel onderwijsinstellingen kiezen voor Microsoft Azure bij hun cloud-keuze. Het is bij de migratie, zelfs bij dit platform, geen kwestie van even de knop omzetten. Een gedegen plan is essentieel voordat je begint. Hoe stel je zo’n plan samen en zorg je ervoor dat het platform ook echt goed wordt gebruikt? Deze whitepaper geeft je een goed beeld van waar je rekening mee moet houden bij migratie naar deze specifieke cloud-omgeving. Overigens is dit stappenplan ook heel bruikbaar voor andere cloud-migraties.

Microsoft Azure?

Het handige van Microsoft Azure is dat het een geïntegreerd platform is waarop je diensten en applicaties kunt bouwen. De integratie maakt het juist zo sterk omdat identity management, analytics en opslag en veel meer combineert. Daarnaast is het natuurlijk zoals het cloud-producten betaamt flexibel, kostenbesparend en zijn nieuwe oplossingen gemakkelijke te koppelen.

Met zevenmijlslaarzen op weg naar succes

Laat je niet overweldigen door het groot aantal mogelijkheden van de cloud. Het is zaak om rustig en met een helikopterblik te starten. Wil jij een robuust fundament leggen onder je cloud-migratie? Lees dan de onderstaande punten:

  1. Start niet met de productie workloads: Het is verleidelijk om direct voor het grote succes te gaan en cruciale productie workloads naar de cloud te verhuizen. Begin eerst eens met een inventarisatie van alle apps.
  2. Maak werk van security: Start je met Microsoft Azure, hou dan altijd de volgende 3 beveiligingsniveaus in de gaten.
    1. Authenticatie
    2. Rolgebaseerd toegangsbeheer
    3. Op netwerkniveau detecteren en verwijderen van gevaren

Op pad richting de cloud

In deze whitepaper lees je uitgebreid over deze tips en natuurlijk de resterende 5 punten van aandacht. Haal alles uit de migratie en begin met het downloaden van deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download