Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 7 stappen naar meer inzicht en rendement

Ontdek hoe datavisualisatie fraude aan het licht brengt

Op de financiële afdeling van organisaties worden beslissingen gemaakt die een impact hebben op de hele organisatie. Waar spenderen we onze kostbare tijd aan? Welke middelen zetten we in om onze doelen te bereiken? Bedrijven die onvoldoende inzage hebben in hun data hebben een vertroebeld beeld. Het wordt dan een uitdaging om je bedrijfsdoelstellingen te behalen of je strategie te bepalen. Door de financiële rapportages en analyses efficiënter uit te voeren, kan je gelukkig het tij keren. Ontdek in deze whitepaper welke 7 stappen enkele multinationals hielpen hun rendement te verhogen.

1.     Efficiëntere rapportages

Bij het Global Finance Center van Honeywell spendeerde men 70% van de analysetijd aan data-extractie. De overige 30% besteedde men aan het handmatig maken van rapportages. Door de toevoeging van visuele analytics slaagde Honeywell erin om 10.000 – 20.000 werkuren te besparen op rapportage en analyse. Volgens Preetham Shanbhag, Senior Director van FP&A Honeywell India, wordt vooral veel tijd bespaard door de automatisering en standaardisatie die Tableau biedt.

2.     Fraude en risico’s identificeren

EY, een professionele dienstverlener, specialiseert zich wereldwijd in risk management voor kleine en grote bedrijven. Met behulp van datavisualisatie zijn ze in staat sneller afwijkende cijfers te identificeren om zo fraude aan het licht brengen. EY-partner Jack Jai vertelt: “Ik herinner me een geval waar we potentiële fraude bij verzekeringsagenten onderzochten. We zagen 5 duidelijke uitschieters in de data. Nader onderzoek toonde aan dat er wel degelijk een verhaal zit achter deze uitschieters. En in sommige gevallen bleek het inderdaad om fraude te gaan en werd afscheid genomen van de verzekeringsagenten in kwestie.”

Winst, groeianalyse en kostenbesparing

Benieuwd naar de andere praktijkverhalen? Wil je graag weten welke 5 andere stappen jou meer inzicht zullen geven in jouw rendement? Download dan deze whitepaper 7 Ways Finance Teams are Driving ROI with Tableau en ontdek aan de hand van concrete voorbeelden hoe enkele grote multinationals dit aanpakten.

 

Download de whitepaper
Download