Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 7 stappen de juiste digitale devices op school

Handboek: laptops kopen voor scholen

Scholen nemen steeds vaker afscheid van het schrift en de ballpoint. In deze digitale tijd is onderwijs op maat de toekomst en daar hoort de juiste laptop of tablet bij. Voor een paar leerlingen is dat gemakkelijk, maar hoe vliegt een school of scholengemeenschap zo’n project aan? De apparaten moeten toekomstbestendig zijn, binnen de budgetten passen en het onderwijs optimaal ondersteunen. Dit handboek geeft je de handvatten om het project op de juiste manier aan te pakken en te laten slagen.

In 7 stappen de juiste keuze

Een goede voorbereiding is essentieel voor elk project, zeker bij grote projecten. Daarom besteed het handboek ruim aandacht aan de voorbereiding en randvoorwaarden. Begin niet solistisch, maar start een multidisciplinair projectteam. Hoe je dat vormt en successen boekt lees je in het handboek.

Omgang met leerlingen en ouders goed regelen

Eén van de stappen is de communicatie met ouders en leerlingen. Zij moeten de devices immers bestellen en ermee omgaan. Een mailtje is natuurlijk niet voldoende om draagvlak te creëren. Denk ook aan waar de scholieren heen moeten mocht hun laptop nét iets te hard in aanraking met de grond is gekomen of gewoonweg niet wil opstarten. Andere punten die aan bod komen zijn:

  • Financiering
  • Assortiment en advies
  • Logistieke diensten
  • Een eigen webshop

Snel weer aan de slag na een calamiteit

Service en garantie is natuurlijk een ander belangrijk punt. Wanneer een device defect raakt, wil je dat deze snel gerepareerd wordt. De leerling moet immers weer snel goed uitgerust deel kunnen nemen aan het leerproces. Er zijn hiervoor verschillende oplossingen denkbaar die in het handboek uitgebreid aan bod komen.

Praktisch op weg naar de juiste keuzes

Zoals je vroeger kon vertrouwen op je pen en je schrift moet je nu kunnen bouwen op de juiste laptop of tablet. Daarvoor zullen de randvoorwaarden dan wel optimaal voor moeten zijn. Hoe scholen en scholengemeenschappen die creëren, lees je in dit handboek dat je praktisch op weg helpt.

 

Download de whitepaper
Download