Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 7 stappen aan de slag met Microsoft Azure

Plan van aanpak voor een succesvolle Azure migratie

De beslissing is genomen, de organisatie gaat aan de slag met Microsoft Azure. Hoe pak je dit goed aan en zorg je ervoor dat de organisatie snel kan profiteren van de voordelen die dit cloud-platform biedt? Door aan de slag te gaan met deze 7 stappen die gegarandeerd helpen in alle fases van het project. Van planning tot budgettering, dit plan van aanpak zet je op de goede weg.

Waarom Microsoft Azure?

Azure is het publieke cloud-platform van Microsoft dat organisaties in staat stelt om applicaties en diensten te bouwen, inzetten en managen. Hierbij heb je de vrijheid om je infrastructuur aan te passen aan de behoeften van de organisatie, dus geen gezeur meer over capaciteit en configuratie. Azure bestaat uit steeds groter wordende collectie van geïntegreerde diensten zoals bijvoorbeeld identity management, analytics, databases, netwerken en opslag.

7 stappen naar succes

Wie start met een migratie richting de cloud kan al snel overweldigd raken door de mogelijkheden en complexiteit. Laat je niet afschrikken, volg deze 7 stappen en ontdek dat het eenvoudiger is dan je dacht. Lees kort de eerste 3 stappen door, de rest ontdek je in deze whitepaper.

  1. Start niet met een productie workload: Ga niet onmiddellijk aan de slag met een cruciale workload, start met een workload waar je jezelf een foutje mag veroorloven.
  2. Houd rekening met bedrijfspolicy en compliance: Ga na of er intern of extern regelgeving is waarmee je rekening moet houden bij het migreren van data naar de cloud.
  3. Denk na over je beveiliging: Als IT’er moet je security altijd in je achterhoofd houden. Wanneer je start met Azure is het goed om volgende 3 veiligheidsniveau te overwegen.
    1. Authenticatie
    2. Role-based acces control (RBAC)
    3. Detectie en verwijdering op netwerkniveau

Aan de slag

Ontdek in deze whitepaper 7 tips die jou zeker helpen om jouw reis richting cloud vlot te laten verlopen. Deze stappen zorgen ervoor dat je gestructureerd en met een goed plan begint aan jouw reis richting Azure, of gewoon richting de cloud!

 

Download de whitepaper
Download