Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 5 stappen HRM digitaliseren

Gun HRM-professionals meer tijd voor advies en strategische ondersteuning

In een dynamische en groeiende zorginstelling maken medewerkers het grote verschil. Om ervoor te zorgen dat je de juiste mensen vindt voor jouw organisatie en deze medewerkers optimaal laat samenwerken is human resource management (HRM) essentieel. Het is dan ook jammer dat veel HRM-professionals beperkt worden in hun werkzaamheden door een gevecht met papieren dossiers. Wil jij ervoor zorgen dat HRM-medewerkers zich kunnen richten op het ontplooien van het talent in jouw zorginstelling? Dan is digitalisatie van je HRM een must.

Hoe zit het met jouw digitalisatie?

Papieren dossiers passen eigenlijk totaal niet meer in deze digitaliserende wereld. Medewerkers hebben flexplekken, werken vaak thuis of pendelen tussen verschillende zorginstellingen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een zorgmedewerker die tijdens de nachtdienst graag het personeelsdossier wil inzien? Altijd en overal een veilige toegang tot verschillende personeelsdossiers is dus geen overbodige luxe.

In 5 stappen je HRM digitaliseren

Wil jij aan de slag met het digitaliseren van jouw HRM, doorloop dan zeker de stappen beschreven in deze whitepaper. 3 stappen lichten we alvast kort toe, de details en het vervolg van het stappenplan kan je rustig nalezen in deze whitepaper.

  1. Ordenen en opschonen
    Start met een schone lei. Zorg ervoor dat de basis opgeschoond is voor je start met digitalisatie. Denk hierbij aan het verwijderen van duplicaten, verwijderen van niet relevante dossiers, verwijderen van documenten waarvan de wettelijke bewaartermijn is verstreken.
  2. Digitaliseren
    Inscannen van de documenten. Ga je zelf aan de slag of schakel je externe hulp in? Verklein de kans op datalekken en vernietig de fysieke documenten als de documenten op de juiste wijze zijn gedigitaliseerd.
  3. Classificeren
    Voor een directe toegang tot digitale personeelsdocumenten is het belangrijk om ze goed te classificeren. Hierbij worden documenten automatisch toegewezen aan verschillende klassen na de herkenning en indexering.

Ben jij klaar om met deze 5 stappen jouw HRM te digitaliseren? Download deze whitepaper, ga aan de slag en maak je HRM-medewerkers vrij voor waar ze echt goed in zijn: jouw medewerkers het beste uit zichzelf laten halen!