Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 5 stappen beter gebruikmaken van Skype for Business

Iedereen aan de slag met Skype for Business

Samenwerken met het supportteam op een andere locatie of een vergadering houden met een thuiswerkende collega? In het verleden was het een behoorlijke karwei om dat voor elkaar te krijgen, of in het slechtste geval lukte het helemaal niet. Gelukkig hoeft dit nu allemaal niet meer zo moeilijk te zijn; moderne technologie zorgt ervoor dat je waar en wanneer je dat wil kan samenwerken met collega’s. Organisaties zijn hierdoor beter bereikbaar, werken efficiënter en besparen op die manier ook aanzienlijk veel kosten. Wil je het maximale halen uit programma’s zoals Skype for Business dan is het wel belangrijk dat alle medewerkers optimaal gebruik maken van de technologie.

Zonde van de investering

Nieuwe software installeren op alle computers is niet voldoende om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers ook echt aan de slag gaan met deze nieuwe middelen. Mensen staan over het algemeen huiverig tegenover verandering. Hoe zorg je ervoor dat jouw investering de beloofde voordelen oplevert? Deze whitepaper licht dit toe met het Skype for Business-volwassenheidsmodel.

Betrokkenheid bij de verschillende groepen

Neem je nieuwe software in gebruik en besteed je vervolgens geen aandacht aan adoptie? Dan ben je afhankelijk van je innovators en early adopters voor het gebruik van de technologie. In totaal zijn er 5 gebruikersgroepen te vinden in de adoptiecurve, gebaseerd op de snelheid waarmee ze het product in gebruik nemen:

  1. Innovators
  2. Early adopters
  3. Early majority
  4. Late majority
  5. Laggards

De innovators en early adopters zullen nieuwe technologie dus veel sneller omarmen en gebruiken dan andere gebruikers. Bij de andere gebruikersgroepen duurt het wat langer en is meer begeleiding nodig. Zo is het belangrijk om vooral het waarom van de implementatie te benadrukken, op die manier vergroot je het begrip onder de medewerkers voor de nieuwe technologie.

Beter gebruik maken van Skype for Business

Maakt jouw organisatie optimaal gebruik van alle moderne technologie of heb jij het gevoel dat nog niet iedereen aan boord is? Download In 5 fasen naar optimaal gebruik Skype for Business en leer hoe jij een lage adoptiegraad omzet naar een volledige software adoptie. Alleen zo haal jij het maximale uit jouw investering.

 

Download de whitepaper
Download