Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 4 stappen effectieve Machine Learning

Stap voor stap praktisch starten met AI

Zelfrijdende auto’s, zoekresultaten op basis van je voorkeuren en aanbevelingen; machine learning is allang geen sciencefiction meer. Het maakt onderdeel uit van ons leven en we vinden het al heel gewoon. Hoe mooi zou het zijn als je machine learning en AI ook in je organisatie kunt inzetten?! Duur? Ingewikkeld? Nee, hoor het enige dat je nodig hebt is rekenkracht. Wat is het handig dat cloud-technologie ongelimiteerd ter beschikking staat om jouw bedrijfsdata te analyseren. Nu nog de stoute schoenen aantrekken en beginnen.

Stap 1: Formuleer een doel

Dat is makkelijker dan je denkt. In deze whitepaper lees je hoe je in 4 stappen succesvol start. We lichten alvast een tipje van de sluier door je 2 stappen uit de doeken te doen. De eerste stap is na te gaan wat je wil bereiken. Wil je voorspellen wanneer je klanten aan een nieuw aanbod toe zijn? Tijd om te kijken of je hier wel de juiste data voor in huis hebt. Hoe je dat precies nagaat lees je uitgebreid in de whitepaper.

Stap 2: Analyseren van de data

De tweede stap is, al dan niet met professionele hulp, je bedrijfsprocessen en de bijbehorende data in kaart te brengen. Omdat je nu helder voor ogen hebt hoe de hazen lopen, zie je hoe waar je efficiënter kunt werken. Tijd om een business-strategie te ontwikkelen en uit te zoeken over welke gestructureerde data je beschikt. Nu ga je echt aan de slag met de data en ga je op zoek naar correlaties, reken je gemiddelden en standaarddeviaties uit en maak je de data inzichtelijk.

Start met machine learning

Natuurlijk wil je alle 4 stappen doorlopen en machine learning implementeren. Het mooie van dit stappenplan is dat je bij elke stap waardevolle inzichten krijgt waarmee je je bedrijf verder brengt. Na elke fase besluit je of je het rendabel vindt voor de volgende stap. Of je het hele stappenplan nou doorloopt of niet, je zult altijd klanten nóg beter helpen en kosten besparen. Download daarom snel de whitepaper In 4 stappen naar effectieve Machine Learning.

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen. Daarom delen wij al sinds 1990 graag onze kennis en kunde. Inspireren met IT noemen we dat. Dat doen we altijd vanuit het oogpunt van onze klant.

Lees verder

 

Bezoek de website