Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

In 4 stappen betere sales realiseren

Zet de klant centraal in jouw organisatie

Hoe loyaal ben jij nog aan je energieleverancier? Hoe vaak ben jij al gewisseld van internetprovider? De tijd waar we tientallen jaren klant bleven bij een partij ligt al lang achter ons. Dankzij het internet, en de talloze vergelijkingssites, vergelijk je met één muisklik de prijs, kwaliteit en services van meerdere aanbieders. Wil je als bedrijf het verschil maken tegenover de concurrenten? Dan is het zaak om de behoeftes van jouw klanten helder te hebben en hier slim op in te spelen. Dat klinkt heel eenvoudig, maar is voor heel veel organisaties een grote uitdaging want CRM en processen zijn onvoldoende geïntegreerd. Deze whitepaper beschrijft de 4 stappen die leiden naar een beter klantbeeld en uiteindelijk naar betere sales.

CRM…omdat het moet

Te vaak zien we dat bedrijven niet de juiste informatie beschikbaar hebben omdat ze hun CRM-systeem niet optimaal inzetten. Zo houdt de klantenservice netjes alle contacten bij in het CRM-systeem, maar ziet de accountmanager het als vervelende administratieve taak. Dit resulteert in een vervuilde database die het management nooit het inzicht kan geven waarnaar ze verlangen en nooit een duidelijk klantbeeld kan geven.

In 4 stappen naar betere sales

Tijd voor actie dus! Volg de 4 stappen uit deze whitepaper en haal meer uit je CRM, medewerkers en je waardevolle klantcontacten. Zo moet je bijvoorbeeld aan de slag met:

  • Deel de data met collega’s en werk samen: Maak een eind aan de eilanden-cultuur die bij zoveel organisaties heerst. Hierdoor mis je namelijk het gezamenlijke doel. Stel organisatie-breed vast welke doelen je wil bereiken en hoe CRM hier aan bijdraagt. Wat is de urgentie van een goed werkend CRM-domein met een kwalitatieve database en een optimale ondersteuning van de dagelijkse processen? Door het vaststellen van de visie wordt bepaald in welke richting de organisatie zich moet ontwikkelen om onderscheidend te blijven.

Benieuwd hoe je dit, en de andere 3 stappen, precies aanpakt? Download dan In 4 stappen een kwalitatief klantbeeld en start met klantgerichter denken, maak een eind aan de eiland-cultuur en werk met de hele organisatie naar betere sales!

 

Download de whitepaper
Download