Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Identity management in an increasingly connected world

Identity management – compliance beter, kosten lager

Klanten, business partners, vendors en al uw andere relaties willen maar één ding: toegang. Toegang tot uw netwerk en cloud om aankopen te doen, informatie te vinden of applicaties te gebruiken. Het gaat om duizenden – in veel gevallen zelfs miljoenen. Maar hoe kun je zulke aantal managen? Handmatige procedures voor identity management – van het verlenen van toegang tot het beheer van gebruikersaccounts en alles daar tussenin – zijn een klassiek voorbeeld van processen die niet schaalbaar zijn. Ze kunnen werken wanneer het aantal gebruikers klein is. Maar handmatige procedures worden een enorme belasting wanneer de aantallen in de duizenden lopen en gewoon onmogelijk als het gaat om miljoenen. Denk maar eens aan het resetten van passwords. Deze whitepaper gaat over de hedendaagse uitdagingen op het gebied van identity management.

Moderne identity management oplossingen ondersteunen zelfservice
Als organisaties hun bedrijfsvoering transformeren door het openstellen van hun systemen voor grote aantallen interne en externe online gebruikers, van wie veel mobiel zijn, maken ze steeds vaker gebruik van geautomatiseerde oplossingen die:

  • gevoelige gegevens beveiligen
  • de zelfservice voor eindgebruikers ondersteunen
  • hulp bieden bij het oplossen van problemen.

De hedendaagse behoefte aan efficiënte identity management is het resultaat van een explosieve groei in connectiviteit. Organisaties op gebieden als gezondheidszorg, financiën en andere dienstverlening zijn sterk afhankelijk van interactie en data-uitwisseling tussen grote aantallen partners en consumenten. Het resultaat is een plotselinge en ongekende toename van de schaal en eisen van online business activiteiten en daarmee een toegenomen druk op de identity management systemen van organisaties.

Flexibiliteit voor gebruikers en beheerders
Bedrijven hebben nu systemen nodig die medewerkers, zakelijke partners en externe eindgebruikers de zelfservicemogelijkheden bieden die ze nodig hebben om snel nieuwe diensten uit te rollen en individuele problemen op te lossen – waaronder het altijd aanwezige probleem van wachtwoord resetting – zonder contact met de helpdesk. Tegelijkertijd hebben organisaties systemen nodig die de beheerders – of het nu gaat om IT-uitvoerders, line-of-business managers of HR-professionals – controle geven over toegangsrechten en andere functies op het gebied van gebruikerstoegang.

Lees verder over een effectieve identity managementoplossing die voldoet aan de eisen op gebied van veiligheid en compliancy.

 

Download de whitepaper
Download