Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Identity management: hou zelf de controle

Identity Management (IdM) gaat over het beheren van gebruikers binnen en buiten uw organisatie en al haar applicaties. Met een Identity Management oplossing kan er controle gehouden worden wie waar toegang tot heeft, de identiteit van een gebruiker wordt in een netwerk beheert. Ook gaat het over de vraag of de gebruiker is wie hij zegt dat hij is. Identity Management hangt veel samen met Access Management, het toegangsbeheer.

Veel scholen staan voor de uitdaging om een efficiënte koppeling tussen de schooladministratie en het complete pakket aan diensten (waaronder e-mail, draadloos netwerk, documentenstructuur en clouddiensten) te realiseren.

De ICT-infrastructuur op scholen kent meerdere applicaties voor verschillende gebruikersgroepen. Leerlingen en docenten zijn bijvoorbeeld vanuit de schooladministratie (zoals ESIS, Magister, Parnassys of SOMtoday) gekoppeld met de elektronische leeromgeving (zoals It’s Learning). Of met andere applicaties en webdiensten, waaronder bijvoorbeeld Office 365, Google of Aura. Als er een mutatie optreedt – een nieuwe leerling, een andere docent, een naamswijziging, een zittenblijver – is de beheerder wel even bezig om die wijziging in de verschillende applicaties te zetten. Het risico dat er daarbij een storende fout insluipt, is groot. En dat kan weer tot een hoop ergernis leiden. 

Eén keer gegevens invoeren of aanpassen

De EduConnector is een (AVG compliant) Identity Management oplossing die de schooladministratie koppelt aan het centrale Identity Management systeem, in de meeste gevallen Active Directory en van daaruit, of rechtstreeks met Office365, Google Apps, diverse schooladministratie systemen  (ESIS, Magister, SOMtoday, Parnassys) en Aura. Met de EduConnector hoeven de gegevens maar één keer te worden ingevoerd of te worden aangepast. Deze gegevens worden versleuteld opgeslagen in een database en de verbindingen naar de gekoppelde systemen kiezen nu standaard voor de hoogst beschikbare encryptie van de gekoppelde partij.

U schrijft bijvoorbeeld leerling Maarten Vermeulen in. Zijn gebruikersnaam en rechten zijn direct aangemaakt en automatisch beschikbaar op het netwerk en voor de ELO. U bespaart dubbel werk, leerling en gebruiker zijn één.

Meer weten over de EduConnector?

Neem contact op met één van onze ICT adviseurs.