Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Identity en Access Management naar een hoger niveau in 4 stappen

Building a next-generation identity and access management program

Bij het beveiligen van de data van een organisatie kan identity en access management (IAM) een sleutelrol spelen. IAM geeft namelijk inzicht in het bepalen wie er geautoriseerde toegang heeft tot welke middelen, met welk doel en voor hoelang. Er komt vandaag de dag steeds meer kijken bij IAM omdat een goede bescherming en de uitdagingen die hierbij komen kijken steeds complexer worden.

Cybercriminelen zien een organisatie niet meer als een op zichzelf staand iets maar als een verzameling van individuen. Hierdoor moeten de IAM oplossingen veel meer doen dan alleen de “bad guys” buiten de deur houden. Eén individu heeft namelijk zelf ook een aantal netwerken en online relaties waar een cybercrimineel informatie vandaan kan halen om te gebruiken tegen de organisatie. Het is belangrijk dat de IAM oplossingen hierop zijn voorbereid.

De 4 stappen voor een succesvol IAM
Dat het risicolandschap, inclusief IAM, flink complexer is geworden in de laatste jaren is nu dus wel duidelijk. in deze whitepaper worden een aantal stappen beschreven om een succes te kunnen maken van IAM.

  1. Veiligstellen van mobiele, cloud en sociale interactie.
  2. Identity intelligence integreren in het proces.
  3. Leef compliance mandaten na met identity & access governance;
  4. Begin meteen!

De whitepaper “Building a next-generation identity and access management program” is geheel gratis en vrijblijvend te downloaden en te lezen. De whitepaper zal dieper ingaan in de 4 stappen die hierboven beschreven staan.