Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Identity and access management-aanbieders onderzocht

De 6 eisen aan een goed IAM-platform

In deze connected wereld is een uniforme interne én externe communicatie van groot belang. Dit vereist een gedegen identity and access management en een goede integratie met alle soorten systemen. Hierdoor kunnen organisaties op een consistente wijze de toegang tot communicatiekanalen vormgeven, of de tooling in de cloud staat of niet. Welke aanbieders leveren op dit moment daar de beste oplossing voor? Onafhankelijk onderzoekbureau KuppingerCole zocht dat uit en presenteert zijn resultaten in een lijvig rapport.

Identity and access management van groot belang

Bedrijven en dan voornamelijk de afdelingen die klantcontact hebben, zijn continu op zoek naar oplossingen waarmee ze op nieuwe manieren contact kunnen leggen. Ze kunnen businesspartners beter benaderen, klanten betere toegang tot services verlenen en veel meer. De IT-afdeling moet hiervoor een standaard infrastructuur creëren die beantwoordt aan de eisen van de business en iedereen die daar contact mee heeft.

Breed, gedegen onderzoek onder relevante aanbieders

KuppingerCole ging niet over een nacht ijs en onderzocht de aanbieders van identity and access management-oplossingen op verschillende onderdelen als marktpositie, financiële armslag en het ecosysteem. Daarnaast lichtte het bureau niet lichtzinnig de tooling door op:

  1. Security
  2. Gebruiksvriendelijkheid
  3. Interoperabiliteit
  4. Integratie
  5. Functionaliteit

Kies de juiste IAM-aanbieder

Welke aanbieder komt als beste uit de bus? Is het CA Technologies, ForgeRock, IBM,  Micro Focus, Oracle of toch Ping Identity? Als u dit onderzoek downloadt, weet u niet alleen het antwoord op deze vraag. Nog veel belangrijker is natuurlijk dat u hiermee een gedegen keuze kunt maken voor een aanbieder. Daarmee leidt u uw communicatie met al uw huidige en toekomstige contacten in goede banen.