Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Identiteits- en toegangsbeheer vereenvoudigd

Betere security op de koop toe

Werknemers willen directe toegang tot tools en altijd online zijn. Daarom maken ze steeds vaker gebruik van cloud-apps als Salesforce en Box waar ze met hun smartphone, tablets en laptops overal en altijd gebruik van kunnen maken. Deze nieuwe eisen aan de businesstools vragen ook meer van de beveiliging van deze apps. In deze whitepaper leest u hoe geavanceerde identiteits- en toegangsbeheer de productiviteit van collega’s én de security verbetert.

Cloud-apps zijn ingeburgerd

Modern personeel heeft een groot aantal verschillende apps nodig om hun werk goed te kunnen doen. Een recent onderzoek geeft aan dat 64% van de medewerkers productiever zijn en sneller kunnen reageren dankzij mobiele apps. Veel organisatie maken al gebruik van cloud gebaseerde apps. Meer dan 1 op de 5 bedrijven gebruikt samenwerkingsprogramma's zoals Microsoft SharePoint en Box. Meer dan 36% gebruikt productiviteitshulpmiddelen zoals Microsoft Office 365.

Security verlaagt vaak plezier en productiviteit

Meer apps openen, betekent ook meer wachtwoorden invoeren om de beveiliging te handhaven. Als het bedrijf de werknemer dwingt om regelmatig deze wachtwoorden te veranderen, maken plezier en de productiviteit al snel plaats voor ergernis en vertraging. Dat negatieve sentiment steekt ook de kop op als apps het niet doen, of ze deze niet mogen openen.

Identiteits- en toegangsbeheer voor mobiele toepassingen

Een recent onderzoek toont aan dat 96% van de organisaties op dit moment het gebruik van smartphones ondersteunt. Het controleren van de app-toegang van die apparaten vereist strikt IAM-beleid dat mee kan groeien met een cloud-infrastructuur. IT heeft hiervoor een eenduidig systeem nodig dat ongeautoriseerde gebruikers apps en incompatibele apparaten kan blokkeren. Voorwaardelijke toegangscontroles, gesteund door kunstmatige intelligentie, maken het gemakkelijk om de toegang tot te beperken. Wilt u weten hoe? Download dan Provide advanced identity and access management for endpoint and mobile.

Schrijf u ook in voor de 6-delige Kenniscyclus over Identity & Access Management. Klik hier voor meer informatie.