Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IDC paper: The business impact of Workspace Virtualization

De zakelijke impact van werkplek virtualisatie

De desktop infrastructuur zoals we die kennen, bestaat niet meer. We zijn een tijd ingegaan waarin multi-device centraal staat. De desktop en laptop worden versterkt met nieuwe applicaties en apparaten zoals smartphones en tablets, die de consument ook zakelijk wilt gebruiken. Dit maakt de werkplek persoonlijker dan ooit. In deze IDC whitepaper wordt dieper ingegaan op de zakelijke impact van werkplek virtualisatie.

Manier van werken
De verandering in de manier van werken heeft een enorme impact op de organisatie. Dit komt ook terug in de requirements voor het managen van werkplekken. Deze gaan bijvoorbeeld van technisch naar functioneel. In plaats van het beheren van devices, moeten de eisen van de eindgebruiker beheerd worden. Daarnaast gaat men van ‘vast’ naar mobiel. Men moet altijd en overal veilig toegang kunnen hebben tot elk apparaat.

Werkplek virtualisatie is de oplossing
Gezien de investeringen is het strippen en vervangen van desktops en hardware geen optie. Niet alleen vanwege de kosten, maar ook vanwege de eindgebruiker die in verzet zou komen. De next-generation werkplek is er een die de wensen van de gebruiker in balans houdt met zichtbaarheid en controle.  Werkplek virtualisatie is dan ook een oplossing die hierin kan voorzien.


Afbeelding 1: Werkplek van de toekomst

Download de whitepaper
Download de volledige IDC whitepaper “The Business Impact of Workspace Virtualization”, welke dieper ingaat op de impact van het hedendaagse multi-device tijdperk  op organisaties en de manier van werken voor zowel organisatie als eindgebruiker. Daarnaast wordt een oplossing in de vorm van werkplek virtualisatie uiteengezet.

 

Download de whitepaper
Download