Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ICT Werkplek is vaak inflexibel, inefficiënt en onbeheersbaar

Belangrijkste pijnpunten Het Nieuwe Werken

Het flexwerken en thuiswerken heeft de laatste jaren een steeds grotere vlucht genomen, maar nu onder de noemen Het Nieuwe Werken (HNW).  In het kader van flexibiliteit en efficiëntie stappen steeds meer organisaties over op Het Nieuwe Werken. Vaste werkplekken en –tijden zijn dan ook verleden tijd. Tegelijkertijd vragen organisaties wel meer productiviteit en kwaliteit. Dit geeft ICT-managers de uitdaging om Het Nieuwe Werken snel mogelijk te maken.

“Nieuwe applicaties dienen zich wekelijks aan, terwijl bestaande applicaties regelmatig moeten worden bijgewerkt en verouderde applicaties nog in de lucht moeten blijven. En alsof dat nog niet genoeg zorgen voor u zijn, vervallen de vaste kantoortijden en bent u de trotse ICT manager van een 24-uurs organisatie.”

De ICT werkplek is nog te vaak inflexibel, inefficiënt en onbeheersbaar. Dit terwijl juist nu de organisatie meer dan ooit afhankelijk is geworden van ICT. In dit artikel wordt hier dieper op ingegaan en worden twee soorten werkplekken belicht, namelijk de klassieke ICT werkplek en de centrale ICT werkplek.

Download dit artikel
Download het volledige artikel waarin de klassieke en centrale ICT werkplek worden uitgelicht en waarin de belangrijkste uitdagingen bij Het Nieuwe Werken worden behandeld.

 

Download de whitepaper
Download