Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ICT-trends in het onderwijs om rekening mee te houden

Toekomstige onderwijsinnovaties en belangrijke trends

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit heeft grote invloed op het onderwijs. Zowel studenten als docenten krijgen steeds meer de behoefte om deze technologische ontwikkelingen naar eigen inzicht te gebruiken en dan ook nog eens op eigen devices (BYOD). Deze nieuwe (digitale) onderwijsmethoden vereisen wel een meerjarig ICT-investeringsplan. Deze whitepaper geeft een overzicht van de belangrijkste ICT-trends in het onderwijs. Je wil als onderwijsinstelling toch ook goed voorbereid zijn op toekomstige onderwijsinnovaties?

Werken in de cloud: SaaS, PaaS of IaaS?

Cloud-computing is een van de belangrijkste ICT-trends in het onderwijs. De cloud zorgt ervoor dat toepassingen centraal beschikbaar zijn en dat je kunt werken waar je ook bent. Cloud-toepassingen worden vaak aangeboden in de vorm van een service. Hierbij worden technische taken en verantwoordelijkheden (gedeeltelijk) uitbesteed aan leveranciers. Hierin bestaan 3 vormen: SaaS, PaaS of IaaS. Lees hierover meer in de whitepaper.

Informatiebeveiliging: invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Informatiebeveiliging was de afgelopen 2 jaar al een belangrijke trend in het onderwijs. Maar vanaf 15 mei zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden gehandhaafd, hierdoor krijgt het onderwijs te maken met verantwoordingsplicht. Als je niet voldoet aan deze wetgeving, kan dat hoge boetes opleveren. Lees in de whitepaper meer over de eisen die de AVG aan je onderwijsinstelling stelt..

Documentmanagement & Archivering

Om het onderwijs betaalbaar te maken, richten veel onderwijsinstellingen zich op innovaties op het gebied van efficiëntieverbeteringen in administratieve taken. Documentmanagement verschuift van papier naar digitaal en soms zelfs naar de cloud. Dit maakt documenten steeds toegankelijker. Alles kan vanaf iedere locatie op elk apparaat geopend worden.

Hoe kan jij profiteren van deze ICT-trends in het onderwijs?

Ben je benieuwd wat deze ICT-trends voor jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen? Deze whitepaper gaat dieper in op de bovenstaande trends. Daarnaast gaan we ook dieper in op softwaretoepassingen, systeemintegratie,  ICT-leiderschap en beleidsvorming. Download deze whitepaper en zorg dat jouw instelling up-to-date is.

 

Download de whitepaper
Download