Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ICT basisvaardigheden. Zo belangrijk!

Ben jij docent of betrokken bij de ontwikkeling op school met ICT? Lees dan snel verder.

Eén van de vier componenten van digitale geletterdheid: ICT-Basisvaardigheden. Zo belangrijk. Ofwel, de vaardigheden die je nodig hebt om de werking van computers en netwerken te kunnen begrijpen. Ook moet je kunnen omgaan met verschillende soorten technologieën en daarbij de beperkingen kennen. Zowel als docent als leerling dien je deze skills te hebben. Je kunt als school met de mooiste technologieën werken, vooruitstrevend zijn hierin, maar mensen moeten ook weten HOE ze ermee werken.
 

Heb jij de skills?

Ga het eens bij jezelf na..Het wordt van je verwacht, maar beheers je deze ICT-basisvaardigheden ook? En jouw leerlingen? Hebben zij deze skills? Zo nee of niet voldoende, ga ermee aan de slag. Wij hebben een mooie ingang voor je waar het lesmateriaal voor ICT-basisvaardigheden al voor jou is opgesteld. Het is met de grootste zorg samengesteld door CSV Het Perron uit Veenendaal.
 

Waar?

Waar vind je het materiaal? Op de site van Wikiwijs. Dit is een openbare, onafhankelijke website van Kennisnet bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het kiezen en inzetten van leermiddelen in de dagelijkse lespraktijk. Hier is dan ook het lesmateriaal ICT-basisvaardigheden te vinden. Let wel, CSV Het Perron heeft dit natuurlijk voor haar eigen school opgezet. Sommige zaken zijn daarom gepersonaliseerd.

Lesmateriaal ICT-basisvaardigheden #1

  • Je weet hoe je moet inloggen op het netwerk.
  • Je kent je gebruikersnaam.
  • Je kent je wachtwoord.
  • Je weet hoe je met je wachtwoord om moet gaan.
  • Je kunt een veilig wachtwoord aan maken.
  • Je weet wanneer de laptop van jou is.
  • Je weet hoe je met je laptop om moet gaan.
  • Je weet wat je moet doen met je laptop in de leerhuis.
  • Je weet hoe je de laptop moet vervoeren.
  • Je weet hoe je thuis met je laptop om moet gaan.

Lesmateriaal Werken met WORD #2

Je vindt hier 10 lessen hoe je optimaal werkt met WORD.

SPEYK deelt haar kennis.

Wij vinden het belangrijk als ICT dienstverlener en expert in het onderwijs, om informatie met je te delen. Alle informatie die waardevol is om tot je te nemen als het gaat om de digitale transformatie op scholen. SPEYK adviseert, bouwt en zorgt voor continuïteit op jouw school. Dit doen wij door ICT slim in te zetten mét een focus op de mensen die ermee gaan werken. Zo zorgen wij niet alleen voor bijvoorbeeld de inrichting van een nieuwe digitale schoolomgeving en de ontwikkeling hiervan door de jaren heen, maar hebben wij ook een adoptieprogramma ontwikkeld. Hierbij bieden we een palet aan adoptiediensten die jou helpen om mensen beter te laten werken en leren met ICT. Denk aan trainingen, maar ook aan communicatie adviseurs die samen met je een campagne opzetten.