Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IBM Rational AppScan deployed by SAP AG

Schade voorkomen door goede bescherming van applicaties

Volgens experts lopen de schattingen van de wereldwijd toegebrachte schade door cybercriminelen in de 100 miljard per jaar. Zodra een nieuwe web applicatie online gaat wordt deze geregistreerd en geanalyseerd door automatische hacker tools. Deze paper bekijkt de stappen die SAP AG genomen heeft om applicaties te beschermen met behulp van IBM Rational AppScan.

Rational AppScan biedt statische en dynamische beveiligingstesten in alle stadia van applicatieontwikkeling. Het heeft zeer uitgebreide testmogelijkheden en voldoet dan ook aan alle eisen die SAP stelt aan beveiligingstesten.

Hierbij wordt het handmatig testen afgebouwd en een proces voor het controleren en beoordelen van testcases geïmplementeerd. Juist omdat Rational AppScan onderdelen van bestaande workflows automatiseert en niet een algemene proces verandering, sluit het naadloos aan op SAP’s Quality Assurance processen.

Download de casestudy
Lees verder in deze casestudy over de stappen die SAP AG heeft genomen om applicaties te beschermen met behulp van de IBM Rational AppScan.

 

Download de whitepaper
Download