Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IBM kookt en inspireert over Connections 5 en SmartCloud

IBM maakt fantastische dingen. Natuurlijk op het gebied van social business, maar ook in de keuken zijn ze heel bedreven. Een kort verslag van de Combi Course Cooking+ van 5 september jl.

 

We zien dat het professionele leven steeds hogere eisen stelt aan de levens van mensen. Je snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden is een voorwaarde geworden voor succes. Dat aanpassingsvermogen vereist dat we goed voor ons lichaam en geest zorgen. Vitaliteitsmanagement heet dat met een mooie term. Ook bij e-office zijn we daar volop mee bezig, zowel voor onszelf als voor onze klanten. Daarom is er op elke Combi Course ook aandacht voor goede voeding. Sterker nog, met een aantal relaties gaan we elke maand – onder leiding van een professionele chef – aan de slag met een heerlijke lunch.

 

De kookbrigade van deze maand bestond uit een aantal IBM-collega’s. Hun uitdaging: een vitale drie gangen lunch voor 75 personen. Ondertussen namen wij de deelnemers mee in de vernieuwingen van IBM Connections in versie 5.

 

KokenNa de opening door Rene Rietveld was het woord aan Roland Hameeteman die iedereen meenam naar de werkplek van de toekomst: Digital Workspace. De plek waar de moderne medewerker, de organisatie en technologie samenkomen en elkaar versterken. Vervolgens lieten we zien hoe IBM Connections 5 de werkplek van toekomst nu al bereikbaar maakt voor organisaties. In mijn presentatie ging ik in op twee belangrijke nieuwe onderdelen in Connections: het samenwerken met externen en FileSync (persoonlijke backup drive waarmee je bestanden direct in IBM Connections kan opslaan en waar alles automatisch gesynced wordt, ook de wijzigingen die je offline maakt).

 

TestdriveNa de heerlijke lunch was het de beurt aan de deelnemers. Hun keuze bestond uit een kennismaking met IBM SmartCloud (door Petra Tuijl) of even zelf achter de knoppen tijdens een Testdrive IBM Connections 5. IBM SmartCloud for Social Business biedt een uiterst flexibel en schaalbare oplossing van business tools vanuit de Cloud, inclusief alle onderdelen die in IBM Connections gebruikt worden.

 

Wat mij vooral is bijgebleven is de fijne sfeer. De deelnemers vonden het prettig om tijdens de lunch te kunnen sparren met andere klanten, e-office medewerkers en IBM. Naast de ‘hoe doen jullie dat nou?’ vond men het ook waardevol om in de praktijk te kunnen oefenen met het nieuwe IBM Connections 5. Persoonlijk onthoud ik zaken ook veel beter als ik er live mee heb kunnen werken en dat was ook de feedback van de deelnemers. Kortom een geslaagde dag.

 

Nieuwsgierig naar IBM Connections 5 of IBM SmartCloud? Neem dan contact met ons op.