Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hyper-V en System Center zorgen voor flexibiliteit en besparingen

Verbeterde samenwerking en minder kosten dankzij Private Cloud

Organisaties proberen in onzekere tijden op kosten te besparen. Zo ook gemeentes. Het rijk wil daarnaast dat gemeentes intensiever gaan samenwerken, al staat het nog niet vast hoe dit moet gebeuren. Om gemakkelijk samen te kunnen werken moeten in ieder geval de ICT-omgevingen goed integreren. De gemeente Zeist bouwde een private cloud om op termijn gemakkelijk met andere ICT-omgevingen te kunnen integreren en tegelijkertijd op de kosten te besparen. In deze case meer over de implementatie van een private cloud door de gemeente Zeist.

Om de private cloud te bouwen, koos de gemeente Zeist voor de System Center Suite van Microsoft. Deze oplossing helpt fysieke en virtuele omgevingen te beheren over datacenters, client-computers en devices heen. In de case wordt reden van de keuze voor deze oplossing uiteen gezet. De case bevat de volgende hoofdstukken:

  • De situatie
  • De oplossing
  • De voordelen en toekomst

Lees in deze case over de keuze van de gemeente Zeist om met de System Center Suite van Microsoft een private cloud te bouwen om zodoende de samenwerking met andere gemeentes te verbeteren.

 

Download de whitepaper
Download