Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hyper-converged oplossingen: zet nadelen om in voordelen

Kies voor de juiste hyper-converged infrastructuur

Een eenvoudigere, snellere IT-omgeving creëren én hiermee kosten besparen; welke organisatie wil dat niet? Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer organisaties kiezen voor een hyper-converged oplossing om hun IT-omgeving te stroomlijnen.

Deze alles-in-één-infrastructuur integreert server, storage en netwerk, het is echter belangrijk om de beseffen dat niet elke oplossing hetzelfde biedt.

Wat is te vermijden?

Een organisatie die overweegt te starten met een hyper-converged oplossing doet er een goed aan om de volgende valkuilen te vermijden:

  • Beperkte schaalbaarheid
    Kan het systeem meegroeien met je organisatie? Niemand zit te wachten op een inflexibel systeem.  Is het mogelijk om de capaciteit te verhogen of verlagen met één node? Of betaal je in werkelijkheid voor capaciteit die men niet gebruikt?
  • Gebrek aan storage

Om storage optimaal te benutten, maken organisaties in grote mate gebruik van deduplicatie en compressie. Deze services zijn echter niet vanzelfsprekend bij hyperconverged-oplossingen.Van kostenbesparing is geen sprake meer als de organisatie daardoor extra moet investeren in het inkopen van capaciteit.

Hyper-converged? Zo kan het ook!

De whitepaper Hyper-converged voor high-performance. Hyper-converged & VxRail: een gouden combinatie voor virtuele machines informeert je over de mogelijke nadelen van hyperconverged-oplossingen en vertelt hoe men deze nadelen kan omzetten naar voordelen. Zo ontstaat een hyperconverged-systeem dat kostenefficiënt én flexibel is.

 

Download de whitepaper
Download