Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hyper converged oplossing vervangt ouderwets datacenter

Zo houdt u big data beheersbaar

We leven in het big data-tijdperk. Veel organisaties hebben te maken met een almaar groeiende hoeveelheid gegevens in het datacenter. Hoe houden ze die data ook in de toekomst beheersbaar? Een hyper converged oplossing biedt veel voordelen.

De oude situatie: klassiek datacenter

De case van de Nederlandse Waterschapsbank maakt deze problematiek inzichtelijk. Ook de NWB Bank was op zoek naar een manier om de vele bedrijfsdata beheersbaar te houden. Men werkte met een klassieke datacenterinfrastructuur, met aparte beheerlagen voor virtualisatie, storage en servers. Als er een probleem was in één van die lagen, wezen leveranciers nog weleens naar elkaar. Dit maakte het moeilijk de oorzaak te achterhalen.  Bovendien maakten de verschillende leveranciers het optuigen van een infrastructuur lastig. Daarom was een vereenvoudiging wenselijk.

Nu: hyper converged oplossing

De IT-manager stuurde zijn specialisten de wereld in om te onderzoeken welke technologie het beste zou passen bij de bank. Al snel werd duidelijk dat ze de schaalbaarheid en flexibiliteit van een hyper converged oplossing nodig hadden. De NWB Bank ging zich oriënteren op 2 mogelijke oplossingen, waarbij Nutanix uiteindelijk na het laten zien van een proof of concept als beste naar voren kwam.

Voordelen Nutanix

Het nieuwe, op Nutanix gebaseerde, datacenter biedt veel voordelen. Deze klantencase noemt met name:

  • Een met 15% toegenomen Innovatiekracht van de organisatie
  • Tijdsbesparing van 1 fte op jaarbasis
  • Snellere applicatieontwikkeling en testcyclus
  • Voorspelbare kosten voor het onderhoud van de infrastructuur

Voor elke organisatie die te maken heeft met grote hoeveelheden gegevens, is het nuttig te kijken hoe andere marktpartijen soortgelijke uitdagingen hebben aangepakt. Dat maakt deze praktijkcase tot een aanrader!

 

Download de whitepaper
Download